Hatipoğlu: Kentsel dönüşüm rant belediyeciliği ile nasıl uyum sağlıyor ben onu bilmiyorum

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, seçimleri kazandığı taktirde 4 yılda 30 bin civarında konutu yenileyeceklerini söyledi.

Hatipoğlu: Kentsel dönüşüm rant belediyeciliği ile nasıl uyum sağlıyor ben onu bilmiyorum
06 Şubat 2024 Salı 17:26

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Hatipoğlu, “Seçimi kazanmam durumunda hızlıca bu kentsel dönüşüm için gerekli imar düzenlemelerini yapıp hem çok riskli alanlarda belirlenen 3 alanda hızlıca kentsel dönüşüm gerçekleştireceğiz hem de fay hattının devamında olan, yanlarında olan ve sıvılaşma problemi yüksek riskli yerleri de belirleyip oralarda da hızlı bir dönüşüme gireceğiz. Bu dönüşümle birlikte bizim tahminimiz 4 yıl sürecek bir dönüşümdür bu. Yaklaşık 30 bin civarında konut yenilenecek. Bunları 4 yıl içinde yapabileceğimizi düşünüyoruz. Bundan sonra da vatandaşlarımız Eskişehir’de büyük bir deprem görmeden önce bu binaları yenileyip vatandaşlarımızın güvenle yaşamasını sağlayacağız” dedi.

“ESKİŞEHİRLİ ESNAFIMIZ BU KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN CAN SUYU GİBİ FAYDALANACAK”

Kentsel dönüşümün Eskişehir esnafına da can suyu olacağına dikkat çeken Hatipoğlu, “Kentsel dönüşüm rant belediyeciliği ile nasıl uyum sağlıyor ben onu bilmiyorum. Kentsel dönüşüm deprem riskli alanlarda kanunla tanımlanmış bir şekli var. Bu kentsel dönüşüm bütün şehirlerde uygulandı. Eskişehir’de belediyemiz buna hiç el atmadı ve insanların riskli alanlarda yaşamasına göz yumdu. Tabi vatandaşlarımız da ağırlıklı kenar mahallelerde bu evlerini yenilemeyle ilgili bir şansları yok. Muhakkak burada imar artışıyla vatandaşımızın lehine olacak bir imar düzenlemesi ile muhakkak hızlı şekilde bunların yenileneceğini söyleyebilirim. Bu kentsel dönüşüm deprem riskliyle alakalı. 1999 depremi öncesi yapılan evlerin hepsinin çürük olduğunu biliyoruz. Yönetmelik değişti, her şey değişti. Biz kentsel dönüşümü rant projesi olarak görmüyoruz. Kentimize inanılmaz bir can suyu olacak. Bütün esnafa. Bu dönüşüm yapılırken sıvası Eskişehir’den gidecek, boyası Eskişehir’den gidecek. Tabi ki Eskişehirli esnafımız bu kentsel dönüşümden can suyu gibi faydalanacak” diye konuştu.

“ESAS RANT KIZILYER’DİR”

“Esas rant Kızılyer’dir” diyen Hatipoğlu, “Rant şöyle olur. Rant, Eskişehir’in son kalan yeşil alanı olan Kızılyer’e alt yapısı olmadan 5 katlı binalara izin vermek, o da toprak sıvılaşması olan bölge. Hem riskli bölgede yaklaşık 3 bin konut civarında imar verilen orada çok pahalı evleri yapıp fiyatı 10-15 milyon olan evleri satmakla rant olur. Biz bunu da kınıyoruz. Esas rant Kızılyer’dir” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.