HASAN POLATKAN HAVALİMANI YOLCU SAYISINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Eskişehirlilerin yıllardır hayalini kurduğu tarifeli uçak seferleri tüm girişimlere rağmen başlatılmadı. Türk Hava Yollarının (THY) yeni aldığı uçağa ‘Sivrihisar’ adı verilmesinden sonra Eskişehirliler THY’den iç hat tarifeli seferlerin başlatılmasını istedi.

HASAN POLATKAN HAVALİMANI YOLCU SAYISINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ
24 Eylül 2019 Salı 17:03

Haber: Gökhan Koçal 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Müdürlüğü “zarar ediyor” gerekçesiyle Hasan Polatkan Havalimanı’ndaki tarifeli seferleri kaldırdı. Milletvekilleri, sanayici ve tüccarların tüm girişimlerine rağmen tarifeli seferlerin başlatılması için bir sonuç alınamadı.

2017 YILINDA YAKIT DESTEĞİ VERİLMİŞTİ

Eskişehir ekonomisine ciddi katkı sunması beklenen Hasan Polatkan Havalimanı 2017 yılında dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın girişimleriyle yakıt desteği sağlanan havalimanları kapsamına alınmıştı.  Ancak bu destek bile tarifeli uçak seferlerinin başlatılmasına katkı sunmadı.

SAKALLI SEFERLER BAŞLAYACAK DEMİŞTİ

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı Hasan Polatkan Havaalanı’ndan tarifeli uçak seferleri başlatılmasını talebini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiğini ve seferlerin başlaması için çalışma yaptıklarını belirterek, “Uçak seferlerinin başlatılmasıyla ilgili var olan talepleri Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a ilettik. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerinde bulunmuştu. Seçimlerin ardından bu çalışma da rafa kalktı. 

ESKİŞEHİRLİLERDEN THY'YE ÇAĞRI

Türk Hava Yolları, filosuna kattığı yeni Airbus A321 NEO tipi uçak TC-LSH kuyruk tescili uçağa, Kurtuluş Savaşı mücadelesinin zorlu şartlarında Sivrihisar halkı tarafından orduya bağışlanan "Sivrihisar Teyyaresi"nin adını verdiğini açıkladı. Türk Hava Yollarının (THY) yeni aldığı uçağa ‘Sivrihisar’ adı verilmesinden sonra Eskişehirliler THY’den iç hat tarifeli seferlerin başlatılmasını istedi. 

YOLCU SAYISINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'nda 2019 yılının ocak-ağustos döneminde taşınan yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 düştü.   Devlet Hava Meydanları İşletmesi Müdürlüğü'nden derlenen verilere göre, bu yıl ocak-ağustos döneminde Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'nda iç hat yolcu trafiği, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 azaldı. 2018 yılının ilk 8 aylık döneminde iç hatlarda 3 bin 131 yolcu seyahat ederken bu yıl ise 2 bin 783 kişi seyahat etti. Düşüş dış hat yolcu trafiğinde de yaşandı. Dış hat yolcu trafiği yüzde 15 düşüşle 217 bin 688 oldu. Havalimanındaki toplam yolcu sayısında ise yüzde 16 düşüş gerçekleşti. Geçen yılın 8 aylık döneminde 261 bin 4 kişi seyahat ederken bu ise yıl toplamda 220 bin 471 kişi seyahat etti.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.