MAHKEME "SAĞLIK SEN" DEDİ

Sağlık Sen Eskişehir Şubesi, Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü’nün Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavına bazı çalışanları dahil etmemesi üzerine açtığı davayı kazandı.

MAHKEME "SAĞLIK SEN" DEDİ
24 Eylül 2019 Salı 17:21

Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal yaptığı açıklamada, “Eskişehir 1. İdare Mahkemesi 13/09/2019 tarihli 2019/429 sayılı kararıyla başvurumuzu haklı bularak dava konusu ilanın iptaline karar vermiştir. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp ve Diş Fakültesi üyelerimiz ve sağlık çalışanlarımıza hayırlı olması dileklerimizi iletiyoruz. Bu kararı başlangıç sayarak Üniversitesi yönetiminin temyiz yoluna gitmeden tüm mağduriyetleri sonlandıracak adımlar atmasını bekliyor ve hiçbir ayrım yapmadan biran önce yeni bir ilama çıkılmasını talep ediyoruz. Karar doğrultusunda Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde Kamu Sen’e bağlı Eğitim hizmet kolunda faaliyet gösteren, farklı bir kurumdan özelleştirme nedeniyle isçi olarak Osmangazi Üniversitesinde göreve başlayan sonrasında sendika başkanı olan ve akabinde emekli olup halen profesyonel sendika başkanlığı yapan kurum hafızası ve kurum aidiyeti olmayan sözde sendikacının akla ziyan açıklamalarını da esefle kınıyoruz. Açıklamasında dava konusu işlem hakkında kendilerinin de Üniversiteye yazı yazdıklarını, mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Ancak mağduriyetlerin giderilmesi noktasında başka bir işlem yapmıyorlar yapanları da yani bizi Sağlık Sen’i karalıyorlar.  Her söylemlerinde hodri meydan diyenler kendi menfi menfaatleri için masadan kaçıyorlar sonrasında bizlere sarı sendika diyorlar. Üyenin hakkını aramak, tek bir üyenin mağduriyeti kalmayasıya kadar mücadele etmek sarı sendikacılık mıdır? Sayın başkan bizim birilerine söz verdiğimizi davayı geri çekeceğimizden bahsediyor. Evet. Bizim bir sözümüz var oda üyelerimize vermiş olduğumuz sözdür. Bu sözden başkada söz bilmeyiz. Üyelerimizin hak ve menfaatleri doğrultusunda bugüne kadar atılması gereken tüm adımları attık bundan sonrada atmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü temyiz yoluna gitmeden tüm mağduriyetleri sonlandıracak adımlar atmasını bekliyor ve hiçbir ayrım yapmadan biran önce yeni bir Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı ilamına çıkmasını talep ediyoruz" dedi. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.