Hasan Hüseyin Köksal: Hukuki olarak olayın takipçisi olacağız

Sağlık Sen Başkanı Hasan Hüseyin Köksal Seyitgazi Toplum Sağlığı’nda sorumlu bir hekim tarafından sağlık çalışanlarına mobing ve tehditte bulunulduğunu belirterek, Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğü’nden olayın araştırılmasını istedi.

Hasan Hüseyin Köksal: Hukuki olarak olayın takipçisi olacağız
08 Mart 2024 Cuma 12:24

Köksal yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Seyitgazi toplum sağlığında sorumlu hekim tarafından çalışma barışını bozacak şekilde çalışanlara yönelik sürekli hale getirilen mobing ve tehdit yapıldığı ihbarına ulaştık.

Avrupa’daki meslektaşlarına göre 5 kat ağır şartlarda çalışarak alın teri döken kilometrelerce yol giderek fedakârlık yapan sağlık ordusuna Türkiye’nin yüzyılında başka yere görevlendirme çıkartmak, mesai dışında görevlendirme yazdırmak ve sürmek gibi tehditlerle karşı karşıyayız.

Bu kararları ve söylemleri alırken de bir başka üst idareci amirin haberi olduğunu, yapılan eylemin zorunluluğunu dile getirerek, sürekli her konuşmada kaymakam ibaresi geçirilmesi çalışanların devlete bağlılığını ve güvenini zedelemektedir.

Başta İl Sağlık Müdürümüz olmak üzere Valiliğimizin konuyu etraflıca araştırıp sorumlu hekimin sağlık çalışanlarımıza yapılan ego tatmini ve diğer olayları araştırmasını talep ediyoruz.

Hukuki olarak olayın takipçisi olacağımızı sorumluluğu olan kişiler hakkında sıralı suç duyurusunda bulunacağımızı ifade ediyoruz.

8 Mart sözde değil özde olmalı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.