Hasan Hüseyin Köksal: Biz de asla öteki olmayacak. Kimseyi ayrıştırmayacağız

Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, 2024 yerel seçimlerinde AK Parti’den Odunpazarı Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu. Köksal, "Gündoğdu Mahallesi’nde oturan Ayşe teyze, Emek Mahallesi’nde oturan Fatma abla, 71 Evler Mahallesi’ndeki Ahmet amca çocuğunu hafta sonu programı için artık şehrin öbür ucuna gitmekle uğraşmayacak. Bizim belediyecilik dönemimizde herkes hizmeti Odunpazarı merkezinde alacak” dedi.

Hasan Hüseyin Köksal: Biz de asla öteki olmayacak. Kimseyi ayrıştırmayacağız
21 Kasım 2023 Salı 17:09

Eskişehir’de uzun yıllardır sendikacılık yapan Köksal, adaylık başvuru evrakını AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ümit Sezer’e teslim etti. AK Parti İl Başkanlığı önünde kalabalık bir grup tarafından sloganlarla karşılanan Köksal, eşi Lemiya Köksal’ı da yanına alarak basın açıklaması yaptı. 425 bin nüfusa sahip Odunpazarı’nın, Eskişehir’in en büyük ilçesi olduğunu belirten Köksal, ilçenin 10 yıldır istediği hizmeti alamadığını savundu.  

“20 yıldır girmediğim sokak ve cadde kalmadı”

Odunpazarı’nın en genç belediye başkan aday adayı olduğunu ve şehrin her sokağında alın teri ve emeği bulunduğunu söyleyen Köksal, “20 yıldır girmediğimiz sokak ve cadde kalmadı. Emek verip, alın teri döktüğümüz bu şehirde 10 yıldır bir ilerlemenin olmaması, kaybedenin Odunpazarı olduğunu bilerek bu şehrin değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu şehrin bütün sorunları 10 yıldır konuşuluyor ancak kimse çözümden bahsetmiyor. 10 yıldır sahada güçlü bir teşkilat çalışması yapıyoruz. Girip çıkmadığımız ev kalmadı. Yaklaşık iki aydır Odunpazarı’nda yaşayan 25 bin hemşerimizin ayağına giderek birebir görüşme yaptım. Bütün hepsinin dertlerini bire bir dinledim” dedi.  

“Ayşe teyze, Fatma abla artık Tepebaşı’na gitmek zorunda kalmayacak

Odunpazarı’nın artık kabuğuna sığmadığını ve değişime hazır olduğunu belirten Köksal, 
“Vaatlerin havada uçuştuğu, hayata geçirilemeyen yüzlerce projenin olduğunu, kaybedenin Eskişehir olduğunu çok iyi biliyoruz. Gündoğdu Mahallesi’nde oturan Ayşe teyze, Emek Mahallesi’nde oturan Fatma abla, 71 Evler Mahallesi’ndeki Ahmet amca çocuğunu hafta sonu programı için artık şehrin öbür ucuna gitmekle uğraşmayacak. Bizim belediyecilik dönemimizde herkes hizmeti Odunpazarı merkezinde alacak” ifadelerini kullandı. 

“Odunpazarı’na ikinci bir şehir merkezi kuracağız”

Odunpazarı’na ikinci bir şehir merkezi kurmayı hedeflediklerinden bahseden Köksal, “Şehrin en büyük probleminin trafik olduğunu biliyoruz. Bizim dönemimizde Odunpazarı’na ikinci bir şehir merkezini kuracağız. Küçük Sanayi’nin olduğu bölgeyle beraber Karapınar’dan başlayıp, 71 Evleri ve Emek mahallesini içerisine alan yaklaşık 1700 hektar arazide değişimi ve dönüşümü başlatacağız, kimsenin Odunpazarı’ndan çıkıp Tepebaşı bölgesine gitmesine gerek kalmayacak. Odunpazarı’nın her köşesinde yapacağımız çalışmalar ve getireceğimiz ilim ve bilim eşliğindeki mega projelerle insanlar artık bütün zamanını Odunpazarı bölgesinde geçirecek” diye belirtti. 


“31 Mart 2024, saat 19.00 bütün Odunpazarı kazanacak”

AK Partili Belediye Başkanı Burhan Sakallı tarafından 2014 yılından önce Odunpazarı’nda yapılan hizmetleri hatırlatan Köksal, “2014 yılına kadar yapılan hizmetlerin hepsi bizim ak belediyemiz döneminde yapılan çalışmalardır. 10 yıldır yapılan hiçbir hizmete katkı sunmayan bir belediye vardır. 2014 yılına kadar yapılan eserleri daha da güçlü hale getirerek, kaldığımız yerden devam edeceğiz.  31 Mart 2024’te saat 19.00 bütün Odunpazarı kazanacak. Bizimle beraber gençler kazanacak. Oluşturacağımız sistemde gençlere alkolden uzak, narkotikten uzak, nasıl eğleneceğini, bu şehrin eğlencesinde alkol olmadan kültür şehri olduğunu bütün memlekete göstereceğiz. Hayvan sever kardeşlerimizin özenerek baktığı, hayvanların barınaklarda rahat yaşadığı ortam hazırlayacağız. Odunpazarı’mızın her karışında bisiklet ve spor etkinlik alanlarını sil baştan yaparak düzenleyeceğiz” dedi.

“Odunpazarı’nı devletle barıştıracağız”

Hayata geçirecekleri projelerle devletin bütün birimlerini Odunpazarı Belediyesi ile barıştıracaklarını söyleyen Köksal, “2014 yılına kadar bizim attığımız sıcak asfaltın, 10 yıldır tamirini bile yapamadılar. Her yerde yama yapılıyor. Kırsalda döşediğimiz taşların tamirine güçleri yetmedi. Siyasetin sağı solu yok. Bütün Eskişehirlilere sesleniyorum. Yapacağımız projelerle beraber devletin bütün birimleriyle Odunpazarı Belediyesi’ni barıştıracağız. 425 bin Odunpazarılı hemşerilerimizle belediyeyi barıştıracağız. Ulaşılamayan belediyenin kapısını açacağız. Özel kalemlerin aracı olduğu, numara olduğu sistem sona erecek…Odunpazarı Belediyesi bizim dönemimizde halkın belediyesi olacak. Lafta değil, özde halkın belediyesi olacak” ifadelerini kullandı. 

“Belediyenin kapısını halka açıp, ortak akılla yöneteceğiz”

Odunpazarını, ortak akıl ile yönetmeye talip olduklarını aktaran Köksal, şunları söyledi: 
“Herkes 31 Mart akşamı Odunpazarı zaferine hazır olsun. Nasıl söz verip iki ayda 30 bin Odunpazarı’nda yaşayan hemşerilerimize dokunduysam aday olduğumuz günden sonra emek emek, ilmek ilmek dokuyarak bütün Odunpazarı sokaklarını gezeceğiz. Türkiye’ye örnek bir OSB’miz var… Bütün oda başkanlarımız ve bütün paydaşlarımızla ortak paydanın Odunpazarı olduğu bir masa etrafında buluşacağız. Ne yapılacağına hep birlikte karar vereceğiz. Biz ulaşılamayan belediyenin kapısını hakla açacağız. Halkın ayağına giden belediye başkanlığı yapacağız. 10 yıldır sadece insanlara vaat verip, siyasi söylemlerle kandıran belediyecilik anlayışı bitecek.” 

“Bana ne belediyeden’ diyen insanlarla karşılaşıyoruz”

“Bütün vatandaşlarımızın sorunlarını biliyor, ayağımız çamuruyla aynı mahalleden geliyoruz” diyen Köksal, şunları kaydetti: “2024’le beraber Karapınar’da bekletilen en son bizim belediyemizin yaptığı dönüşümün oradan başlayıp, 10 yıllık maceranın kazmasını vuracağız. Buradaki kentsel dönüşüm, insanların geçmişi, 50 yıllık tarihi, buradan çıkmaya zorlanan bütün vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Birçok projemiz var. Ben değil biz olmaya geliyoruz. Odunpazarı’nı, Türkiye’de parmakla gösterilen belediyecilikle tekrar kavuşturacağız. Hizmetsizliğe son noktayı koyacağız. İnsanların umutları tükenmiş, belediyeden hiçbir beklentisi kalmamış…’Bana ne belediyeden’ diyen insanlarla karşılaşıyoruz. Bir belediye doğumdan ölüme kadar vatandaşıyla hep iç içe olmalıdır. Bütün vatandaşların sorunlarını biliyor, ayağımız çamuruyla aynı mahalleden geliyoruz. Eğer biz 10 yıl önce Vadişehir-Ihlamurkent’i kurmasaydık bugün yeni açılmış bir mahallemiz olmayacaktık. Odunpazarı’na turisti getirip, ön tarafı Paris gösterip, son evin oraya vardığınızda Karapınar’da Afrika’yı gören, utanmayan belediyeciliğe son vereceğiz. Biz de asla öteki olmayacak. Kimseyi ayrıştırmayacağız.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.