"Gezi Davası kararlarını tanımıyoruz"

Emek ve Demokrasi Platformu’nun çağrısı ile Eskişehir’de Espark önünde toplanan vatandaşlar Gezi Davası kararını protesto ettiler.

"Gezi Davası kararlarını tanımıyoruz"
27 Nisan 2022 Çarşamba 01:13

Eskişehir'de Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla ESPARK önünde bir araya gelen vatandaşlar, Gezi davasında verilen kararları protesto etti.

Gezi eylemleri sırasında Eskişehir’de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın heykeline yürümek isteyen grup ile emniyet güçleri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Basın açıklamasını Av. Özgür Erhun okudu. Gezi eylemlerinde kolluk kuvvetlerinin ve iktidarın insanlık dışı tutumu sonucunda 8 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Erhun, “Bu sokaklarda polis tekmesi nedeniyle ölen Ali İsmail’in tabutunu taşıdık” dedi. Daha hayatını kaybeden bu canların hesabını soramadan, sanki suçlu onlarmış gibi haklarında açılan haksız ve yersiz davalarda savunma yapmak zorunda kaldıklarını belirten Erhun, ortada bir suç olmadığı için bu davalardan pek çok ilde beraat ettiklerini kaydetti.

Erhun, “Ancak iktidar bir davayı hep yedekte tuttu. Çünkü Gezi, onlar için rövanşı alınması gereken bir mesele idi ve kabusları olmuştu. Bu sebeple Taksim Dayanışması davası 9 yıl sürdürüldü" dedi.

Bu kararı tanımadıklarının belirten Erhun, “Gezi’de yargılanan arkadaşlarımıza verilen cezalar kabul edilemez ve bizler için yok hükmündedir. Bu cezaları vererek bizleri yıldıracağını sananlar bilsin ki bizler 'Her yer Taksim, her yer direniş' demeye devam edeceğiz. Baskı, zulüm ve sömürü düzenini sona erdireceğiz” diye konuştu.

Vatandaşlar, basın açıklamasının ardından ESPARK AVM arkasında bulunan Ali İsmail Korkmaz heykeline yürümek istedi. Polis kitlenin heykele yürümesine izin vermedi. Çevik kuvvet polisi kitlenin önüne barikat kurdu. Yaşanan arbede sonrasında grup barikatları geçerek Ali İsmail Korkmaz anıtı önünde saygı duruşunda bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.