GENEL BAŞKAN İSYAN ETTİ: CEBİMİZDE BİR TIRNAK ÇAKISI DAHİ YOK...

Eskişehir’deki TÜVTÜRK Reysaş Taşıt Muayene İstasyonu’nda DİSK Nakliyat-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan 15 işçi, işlerine geri dönebilmek için 76 gündür direniyor.

GENEL BAŞKAN İSYAN ETTİ: CEBİMİZDE BİR TIRNAK ÇAKISI DAHİ YOK...
04 Şubat 2019 Pazartesi 13:21

İşten atılan işçiler, aileleri ile birlikte Reysaş GYO’ya ait Hilton Oteli’nin önünde eylem yaptı.  Eylem öncesi alınan yoğun güvenlik önlemleri ise eylemci grubun tepkisine neden oldu. DİSK’e bağlı Nakliyat- İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu,  Eskişehir’deki TÜVTÜRK Reysaş Taşıt Muayene İstasyonu’nda çalışan 15 kişinin sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atılmalarına tepki göstererek, “Sendikalı olmak anayasal bir haktır. Ülkemizde bu hak yasalarla güvence altına alınmıştır. Ancak sendikalı oldukları gerekçesiyle 15 arkadaşımız bir tek kuruş tazminat almadan işten çıkarılmıştır. Bu işçiler kışın ortasında aileleri ile birlikte ekmek mücadelesi veriyor.  Anayasayı ihlal eden kim? Reysaş işvereni” dedi.

Eylem sırasında alınan güvenlik önlemlerine de tepki gösteren Küçükosmanoğlu, “Reysaş işverenin bir dilekçesiyle Eskişehir Valiliği ve Emniyeti hareket geçiyor. Tomasıyla, çevik kuvvetiyle ekmek kavgası yapanların karşısına çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.