BURHAN SAKALLI: ESKİŞEHİRSPOR ŞAMPİYONLAR LİGİNDE YER ALACAK

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı düzenlediği lansman toplantısı ile 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin izleyeceği yol haritası hakkında konuştu. 

04 Şubat 2019 Pazartesi 15:54


Konuşmasında Eskişehirspor’a da değinen Sakallı, Siyah Kırmızılı takımın kendi belediye başkanlığı döneminde Şampiyonlar Liginde yer alacağını söyledi.
 "Avrupa’da mücadele eden bir Eskişehirspor hayal edin” diyen Sakallı, “Türk futboluna ambargo koymuş ve koyduğu ambargo ilanihaye sürecekmiş gibi görünen İstanbul kulüplerine başkaldırdık. Bütün Anadolu peşimizden geldi.  Eskişehir böyle öncü bir şehir ve benim de iddialı bir biçimde aday olmam, şehrimizin bu karakteri yüzünden. Çünkü sadece futbolda değil basketbol, voleybol, hentbol gibi branşlarda da ve üstelik Avrupa’da mücadele eden bir Eskişehirspor hayal edin. Her hafta birkaç maç yapılan bir Eskişehir. Yılda onlarca uluslararası maç yapılan bir Eskişehir.  Öyle bir Eskişehir hayal ediyorum. Hatırlarsanız Eskişehirspor, uzun bir aradan sonra, İskoçya takımı St. Johnstone ile Avrupa kupalarında eşleşti. Avrupa’da Türkiye’yi yıllardır temsil eden takımların birçoğu, böyle bir maçta seyirci bulamıyor ama Eskişehirspor, yazın ortası denebilecek bir mevsimde, dolu tribünlere oynadı. Asıl önemlisi şu ki, Eskişehir’e havayolu ulaşımı olmadığı, demiryolu ulaşımı da o dönemde kesilmiş olduğu halde, binlerce İskoç taraftar Eskişehir’e geldi. Burada gördükleri misafirperverlik karşısında, birkaç yüzü bir hafta süreyle Eskişehir’de kaldı, kendilerini misafir edenlerle birlikte rövanş maçı için ülkelerine gittiler. Eskişehir’in farkı, Eskişehir’i etrafındaki tarih dolu şehirlere rağmen ayakta ve hayatta tutan şey, bu sosyal dokusudur. Başka şehirlerde yabancı takım taraftarları düşmanca bir muameleyle karşılanırken, burada misafir muamelesi gördüler. Sonra da Eskişehirspor’u FIFA Fair Play ödülüne aday gösterdiler. Yeni nesil belediyecilik anlayışına bile ihtiyaç yoktu aslında. Eskişehir’in ve Eskişehirspor’un bu farkı üzerinden Eskişehir’e muazzam bir uluslararası değer kazandırılabilirdi. Dünya basınında Eskişehir’den övgüyle, bir örnek olarak söz edilmesi sağlanabilirdi. Ne yazık ki bu fırsatı değerlendiremedik” dedi. 

ŞAMPİYONLAR LİGİNDE OYNAYACAK BİR TAKIM OLACAK 

Sakallı belediye başkanı olması durumunda Eskişehirspor’un Şampiyonlar Liginde yer alacağını ifade ederek, “Benim belediye başkanlığım dönemimde Eskişehirspor Süper Lige çıkmıştı. Benim belediye Başkanı olduğum bir şehirde Eskişehirspor Süper Ligde oynayan bir takım olur dersem bu hem size hem Eskişehirlilere hem de Eskişehirsporlulara haksızlık olur. Benim belediye başkanı olduğum şehirde hele ki bu takım Anadolu direnişinin temsilcisi ise en az Şampiyonlar Liginde oynayan bir takım haline gelecek.  Eskişehirspor’un altyapı sorunlarını, tesis sorunlarını, alt yapıdan sporcu yetiştirme sorunlarını konuşuyor olursak bu vizyonu daraltmış  oluruz. Benim Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum bir şehirde değil Eskişehirspor’un küme düşmesi, Eskişehirspor’un Süper Ligde oynuyor olması bu bizi asla kesmez. Benim Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum şehirde Eskişehirspor Süper Ligde oynayan bir takım değil, Şampiyonlar Liginde oynayan bir takım olacak” dedi. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.