SAKALLI PROJELERİNİ DEĞİL HAYALLERİNİ ANLATTI

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, basın mensupları ve partililerle bir araya gelerek ‘Hayalindeki Eskişehir’i anlattı. Sakallı’nın bugün ki toplantıda projelerini açıklaması beklenirken, “Benim projelerim yok. Bir tek projem var oda Eskişehir’i bütün değerleriyle, bütün sesleriyle, bütün nefesleriyle bir orkestra şefi gibi yönetmek” değerlendirmesinde bulundu.

SAKALLI PROJELERİNİ DEĞİL HAYALLERİNİ ANLATTI
04 Şubat 2019 Pazartesi 16:30

Yeni nesil belediyecilik

Sakallı, düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmasında, yeni nesil belediyeciliğe vurgu yaparak, şunları kaydetti: “Yeni nesil belediyecilik” dediğim zaman yadırgandı. Hâlbuki yeni nesil belediyecilik o kadar da yeni değil. Avrupa’da, Birleşik Devletler de, Japonya’da, uzun süredir belediyeler, şehrin neredeyse her şeyinden mesuller. Birçok ülkede esas önemli politik aktörler ya belediye başkanları veya belediye başkanlığından sonra merkezi siyasete atılmış isimler. Benim “yeni nesil belediyecilik” dediğim de, AK Parti tarafından yıllardır tatbik edilmeye çalışılan belediyecilik anlayışı. Sözünü ettiğim anlayışı içselleştirmiş ve bir adım ileri götürmeye niyetli olarak Eskişehir’e talip oldum. Eskişehir’e ve Eskişehirlilere güvenerek.”

Şehrimizi dünyaya entegre etmek gibi bir hayalim var

Eskişehir bugün Türkiye’nin vazgeçilmez değerlerinden biri olduğunu söyleyen Sakallı, “

Ama biz onun asıl, Avrupa’nın önemli değerlerinden biri olmayı hak ettiğini düşünüyoruz. Sadece bir örnek olarak söyleyecek olursak, Eskişehir’in hamamları, kaplıcaları var. Eskişehirlilerin gurur duyduğu hamamları, kaplıcaları, şifalı suyu var. Avrupa’nın yaşlanmış nüfusunun da şifaya ihtiyacı var. Türkiye, geniş bir coğrafyanın şifa merkezi haline geldi son yıllarda malumunuz. Sağlık hizmeti ihracatı diyebileceğimiz kalem, her yıl büyük bir hızla büyüyor. Çünkü aynı hizmetler Avrupa’da Türkiye’dekinden çok pahalı, doğumuzdaki ülkelerde ise yeterli kalitede üretilemiyor.

Yaşlanmış ve sağlık hizmeti talebi artmış olan Avrupa’da, sağlık sigortası kurumları için, hastaların Türkiye’ye gönderilmesi daha ekonomik oluyor. Kafamda bir takım fanteziler var da o fantezileri hayata geçirmek için Belediye Başkanlığına heves etmiş değilim. Eskişehir’in mevcut değerlerini değerlendirmek, bu yolla şehrimizi dünyaya entegre etmek gibi bir hayalim var. Bu hususta da, az önce dediğim gibi, Eskişehirlilere güveniyorum. Önleri açılırsa, yanlarında olunursa, yol gösterilirse, hamamlarımızın ve kaplıcalarımızın uluslararası bir değer haline getirilmesi konusunda kısa sürede yol alınabileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Benim fantezilerim yok

“Benim fantezilerim yok. Eskişehir’de zaten var olanı, mevcut olanı değerlendirmek için tüm imkânlarımız seferber edeceğim” diyen Sakallı, “ Eskişehir kendi imkânlarıyla havacılık sektöründe önemli bir üstünlük mü sağlamış, bunu teşvik etmek, sektörün Eskişehir’den sorulur hale gelmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağım. Eskişehir’in fanteziye ihtiyacı olduğunu da düşünmüyorum. Yazılıkaya’dan Nasreddin’e, Yunus’a, sayısız tarihi değerimiz var. Osmanlı’nın kuruluşundan Milli

Mücadelenin can alıcı sahnesi olmaya… Ama bizim asıl önemli gücümüz beşeri sermayemiz. Bu ülkede uzun yıllar boyunca Üniversite- sanayi işbirliği konuşuldu, üniversite-belediye işbirliği konuşulmadı. Eskişehir bu konuda da öncü olacak. Üniversiteler, belediyenin vazgeçilmez bir paydaşı olacak. Bu şehri farklı kılan değerlerin pek çoğu üniversiteler tarafından imal edildi. Mesela Eskişehir Türkiye’nin engelliler eğitim merkezi idi. Bu konudaki tekelimizi kaybediyoruz” ifadelerini kullandı.

Benim Eskişehir’e vaadim, bir orkestra şefi olmak

Sakallı: “Benim Eskişehir’e vaadim, bir orkestra şefi olmak. Şehrin her değerini bir enstrüman olarak düşünürsek, onların kendi başlarına, her birinin güzel bir şeyler çalmalarıyla bir ahenk yakalanmaz. Her biri diğerini destekler, bir şarkıyı seslendirirse ortaya ekstra bir değer çıkar” dedi.

Hemşerilerimin hayrına olmayan hiçbir iş yapılamaz

Sakallı, bir gazetecinin “Eskişehir’e yapılması planlanan termik santral hakkında ne düşünüyorsunuz” sorusuna ise; “Benim Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum bir şehirde, şehrimin ve hemşerilerimin  hayrına olmayan hiçbir iş yapılamaz. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.