Frig Yolu Doğa Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Friglerin izinde Midas Vadisi’nde düzenlediği “Frig Yolu Doğa Yürüyüşü” ile sporseverleri tarihi bir yolculuğa çıkardı.

Frig Yolu Doğa Yürüyüşü gerçekleştirildi.
10 Temmuz 2023 Pazartesi 14:36

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğü iş birliğiyle iki aşamalı olarak düzenlenen etkinliklerin ilk gününde “Frig Yolu” konulu panel düzenlenirken, ikinci gününde ise “Frig Yolu Doğa Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Ulus Anıtı önünde bir araya gelen doğa yürüyüşçüleri buradan otobüslerle Han ilçesi Yazılıkaya mahallesine hareket ettiler.

Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Tanıtma Şube Müdür Vekili Hakan Öncü’nün anlatımıyla öğrenciler, akademisyenler ve sporculardan oluşan kalabalık topluluk Yazılıkaya Midas Anıtı’nı yakından inceledi.

       Daha sonra Gerdek Kaya (Kızlar Manastırı) ile bölgeyi tanıyan yürüyüşçüler, Yazılıkaya Vadisi ile Kümbet Vadisi arasındaki 12 km’lik Frig Yolu’nun Çukurca-Kümbet mahalleleri parkurunu (Rota-2.18) yürüyerek gizemli Frigya’yı yakından keşfettiler.

     Parkuru başarıyla tamamlayan sporseverler günün anısına çektirilen fotoğraf sonrası Eskişehir’e hareket ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.