Eskişehir'de trafiği rahatlatma çalışmasında ilk etap başlıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı ve Atatürk Lisesi kavşaklarında yapacağı kavşak düzenleme projesine 11 Temmuz Salı günü başlıyor. Çalışmanın ilk etabı kapsamında Alaaddin Parkı çevresi trafiğe kapatılacak.

Eskişehir'de trafiği rahatlatma çalışmasında ilk etap başlıyor
10 Temmuz 2023 Pazartesi 14:48

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı ve Atatürk Lisesi kavşaklarında özellikle pik saatlerde yaşanan trafik sıkışıklığını çözmek ve ulaşımı kolaylaştırmak için yapacağı kavşak düzenlemesine başlıyor.

11 Temmuz Salı günü “1. Etap Yol ve Tretuvar Düzenleme Çalışmaları”nın ilk etabı kapsamında Alaaddin Parkı çevresi trafiğe kapatılıyor. Burada bulunan otobüs durakları Alaaddin Parkı üst tarafına taşınıyor. Ayrıca Atatürk Lisesi yanındaki alanda da geçici duraklar oluşturuldu. İki Eylül Caddesi istikametinden gelen araçlar Alaaddin Caddesi kapalı olacağı için ulaşım tek yön ara sokaklardan sağlanacak.

Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Yunus Emre Caddesi güzergâhlarından Alaaddin Parkı bölgesinde bulunan otobüs duraklarından yolcu alan ve yolcu indiren hatlarla ilgili bölgeye görseller yerleştirilerek vatandaşlara bilgilendirme yapılıyor.

Çalışmayla birlikte yapılacak sinyalizasyon düzenlemeleriyle bölgedeki seyahat sürelerinin kısaltılarak, trafik güvenliğinin ve konforunun artması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri çalışmanın vatandaşların günlük seyahatlerini daha güvenli ve hızlı hale getirmek için başlatılacağını belirterek, eğitim öğretim dönemi başlamadan düzenlemenin tamamlanacağını ifade ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.