Fesih Bingöl 3’üncü kez Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu

Fesih Bingöl, 3’üncü kez Saadet Partisi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

Fesih Bingöl 3’üncü kez Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu
30 Ocak 2024 Salı 16:23

Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, partisinin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Daha önce 2004 ve 2009 yıllarında partisinin büyükşehir belediye başkan adayı olan Fesih Bingöl, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde tekrar Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

FESİH BİNGÖL KİMDİR?

Fesih Bingöl, 1959 yılında Erzurum Hınıs’ta doğdu. 1966 yılında Eskişehir’e geldi. İlk ve ortaokulu Çukurhisar’da okudu. Liseyi Eskişehir Atatürk Lisesi’nde, üniversiteyi İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’nde tamamladı. Çalışma hayatına 1984 yılında şantiye şefliği yaparak başladı. Daha sonra 4 yıl Libya’da, Libya-Türkiye Konsorsiyomu olan LİBAŞ’ta bölge müdürlüğü görevinde bulundu. 1990-1999 yılları arasında kendi özel şirketinde mühendislik ve müteahhitlik işleri yaptı. 1991-1992 yıllarında Almanya’da su getirme ve kanalizasyon, deprem mühendisliği ve karayolları konusunda teknik çalışmalarda bulundu. 1991 yılında Refah Partisi Eskişehir milletvekili adayı, 2004 yerel seçimlerinde Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, 2007 ve 2011 milletvekili seçimlerinde Saadet Partisi milletvekili adayı oldu. Halen Eskişehir Işık Yapı Denetim Şirketinde Yapı Denetim, Kentsel Dönüşüm ve Riskli Yapılar konusunda faaliyet sürdürmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır. İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.