Faik alkan: İş güvenceli istihdam modeline geçilmeli

Toplum Yararına Proje (TYP) kapsamında çalışan yardımcı hizmetlilerin bir kısmının iş süresinin bittiğini işaret eden Eğitim sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Okullarda sınıf temizliği nasıl yapılacak” diye sordu?

Faik alkan: İş güvenceli istihdam modeline geçilmeli
31 Mayıs 2022 Salı 12:47

Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Toplum yararına proje kapsamında çalışan yardımcı hizmetlilerin bir kısmının iş süresi bitti. Bir çok okulda sorun büyük” dedi.

Alkan şunları söyledi; “Eskişehir’de yardımcı hizmetli personel sorunu bir türlü çözülemediği gibi okulların kapanmasına az bir zaman kala Toplum Yararına Proje kapsamında çalışan birçok personelin bugün sözleşmeleri son bulmakta. Onlarca okulda temizlik personeli kalmayacak. Pandemi dönemde kaderine terk edilen okullarda şimdi sınıf temizliği nasıl yapılacak? Böyle bir yönetsel anlayışın sonuçlarını öğrenciler ve eğitim emekçileri olarak ödemek zorunda bırakılmamız doğru değildir. TYP, yerine iş güvenceli istihdam modeline geçilmelidir”


Etiketler; #faik alkan #typ
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.