Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları açıklandı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından gerçekleştirilen ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2021 Araştırması’na göre Eskişehir’den 4 firma ilk 500 firma arasında yer aldı.

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları açıklandı
31 Mayıs 2022 Salı 14:01

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) 1968 yılından bu yana aralıksız gerçekleştirdiği ve sektör için en değerli verileri oluşturan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021” araştırmasının sonuçları açıklandı. En büyük 500 sanayi kuruluşu arasında Eskişehir Sanayi Odası’na kayıtlı Eti Gıda, Renta Elektrik Ev Aletleri, TEI ve Alp Havacılık firmaları yer aldı. Listede Eti Gıda San.ve Tic. A.Ş. 7 milyar TL’lik net satışları ile 50’inci, Renta Elektrik Ev Aletleri 3 milyar TL ile 113’üncü, TEI (TUSAŞ Motor Sanayi) 2 milyar TL ile 181’inci, Alp Havacılık ise 1 milyar TL’lik net satışları ile 329’uncu sırada yer aldı.

Öte yandan merkezi Eskişehir dışında olup, üretimini Eskişehir’deki tesislerinde sürdüren Arçelik, Ford Otosan, ETİ Maden İşletmeleri, Elvan Gıda, Şişecam, Yorglass, Pınar Süt Mamulleri, Çimsa ve Modern Oluklu Mukavva ile birlikte Eskişehir, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kurulu Araştırması’nda 13 firma ile temsil edildi. 

Metin Güler’den sanayi kuruluşlarına teşekkür

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021 sıralamasında yer alan Eskişehir’deki firmalara ve çalışanlarına şehrin ekonomisine kattıkları güç için teşekkür etti. Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında Eskişehir’den daha çok firma olmasının önemine değinen Güler, sıralamadaki Eskişehir firmalarının artmasının aynı zamanda şehrimizdeki istihdamın, refahın, yüksek gelirin de artması anlamına geldiğini kaydetti. Eskişehir ekonomisinin ticaretiyle, tarımıyla, turizmiyle, sanayisiyle bir bütün olduğunu belirten Güler, şehir ekonomisindeki tüm bu unsurların aynı anda gelişmesinin şehri çok daha yükseğe taşıyacağının altını çizdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.