ETO, depremzedeler için gıda paketi kampanyası başlattı

Eskişehir Ticaret Odası, deprem bölgesinden Eskişehir’e gelen 30 bine yakın depremzedenin gıda ihtiyacını karşılamak amacıyla gıda paketi kampanyası başlattı. Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, yönetim kurulu üyelerinin yaptığı 380 bin TL’lik nakdi destek ile kampanyanın startını verdiklerini belirterek, tüm komite üyelerini kampanyaya destek olmaya davet etti.

ETO, depremzedeler için gıda paketi kampanyası başlattı
01 Mart 2023 Çarşamba 09:53

Güler, ayrıca ETO olarak depremin ilk gününden bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında da şu bilgileri paylaştı:

“TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ile beraber deprem bölgesini ziyaret ettik. İncelemeler yaparak, bilgiler aldık.  Depremzedelerimizin yaralarını sarmak için iş dünyamız üzerine düşen sorumluluğu yerine getiriyor. Eskişehir Ticaret Odası olarak bölgeye yardımlarımızı ulaştırmak için ilk günden bugüne kadar yoğun bir çaba sarf ediyoruz. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizi tek tek arayarak, iş makinelerini bölgeye yönlendirdik. 17 TIR yardım malzemesini bölgeye gönderdik. Medikal sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizden gelen ilk yardım malzemeleri ile doktorlarımızı Hatay’a sevk ettik. Fırıncılarımız her gün 70 ila 80 bin civarında ekmek üretimi gerçekleştirerek, bölgeye sevkini gerçekleştirdi. Depremin yaşandığı ikinci gün bölgeye konteynır gönderdik. Sadece deprem bölgesinde değil, bölgeden kentimize gelen 30 bine yakın vatandaşlarımıza da yardımcı olmaya çalışıyoruz. 300 kişilik grubun her gün üç öğün yemek ihtiyacını karşılıyoruz.  Hijyen malzemesi konusunda kampanya başlattık. 1250 koli hijyen paketini kentimizdeki depremzedelerimize ulaştırdık. Mobilya grubumuzdan 30’a yakın üyemizi bir araya getirdik. Talep doğrultusunda ev ev gezerek ihtiyaçları belirliyor, ona göre de mobilya tedariki sağlıyorlar. Kentimizde bulunan 30 bine yakın depremzedenin gıda konusunda desteğe ihtiyacı var. Ramazan ayı nedeniyle gıda paketleri oluşturarak, şehrimizde yaşayan misafirlerimize ulaştırmayı istiyoruz. Bu nedenle bizde bir yardım kampanyası başlattık. Yönetim kurulu üyelerimiz kendi arasında 380 bin TL’lik para toplayarak, kampanyanın startını verdi. Gıda paketi sayısını artırabilmek için komite üyelerimizden destek bekliyoruz. Aynı zamanda Eskişehir Ticaret Odası, EOSB, ESO ve Ticaret Borsası olarak bir araya gelerek, komisyon kurduk. Eskişehir’e gelen misafirlerimizin ihtiyaçlarını nasıl karşılayabiliriz noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Bu daha başlangıç, biz elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”


Etiketler; #eto #deprem
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.