ESO 3 Bant Bilardo Kupası final karşılaşması yapıldı

Eskişehir Sanayi Odası’nın (ESO) 50. Kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında 96 sporcunun katıldığı ve 8 gün süren ESO 3 Bant Bilardo Kupası final karşılaşmasıyla tamamlandı. Turnuvanın son maçına Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, ESO Meclis Başkanı Süha Özbay, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Başkan Yardımcıları Fatih Düş ve Sinan Özeçoğlu, Türkiye Bilardo Federasyonu Eskişehir Temsilcisi Hamit Akkaya, sporcular ve bilardo sevenler katıldı.

ESO 3 Bant Bilardo Kupası final karşılaşması yapıldı
11 Kasım 2018 Pazar 14:25

Eskişehir Bilardo Kulübü’nde oynan ESO 3 Bant Bilardo Turnuvası final karşılaşması öncesi 10 Kasım olması nedeniyle saygı duruşu gerçekleştirilip istiklal marşı okundu. Yalçın Çalışkan ile Nejat Denkli arasında oynan finalin kazananı ise Çalışkan oldu.

Karşılaşma sonrası düzenlenen ödül töreninde konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, sanayi ve şehri daha da yakınlaştırmak için çalıştıklarını belirtti.

Eskişehir sanayisini geliştirmek ve daha iyi yerlere gelmesi için çalıştıklarının altını çizen Kesikbaş, “Şehir ve sanayi etkileşimini de arttırmak için sosyal sorumluluk projelerine de çok önem veriyoruz. 1 hafta boyunca süren ve geleneksel hale getirmeyi planladığımız ESO 3 Bant Bilardo Turnuvası da bunlardan biri. Diğer yandan birçok sanayici dostumuzda bu sporla oldukça ilgili ve bu sayede onlarla olan iletişimimizi de geliştiriyoruz. Bilardonun zor olduğunu biliyordum ancak izledikçe ne kadar daha zor olduğunu gördük. Sporcularımızın eline ve beyninize sağlık. Hem el melekesi, hem de sağlam bir irade ve kafa yapısı gerektiriyor. Muhteşem bir spormuş belki yakında bende başlarım” dedi.

Yeni dönem bambaşka olacak

ESO 3 Bant Bilardo Kupası Ödül törenin de konuşan Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, Türkiye’de bilardoya olan ilginin arttığını belirtti.

Türkiye Bilarda Federasyonu olarak özel turnuva şartnamemiz hazırladıklarını açıklayan Ercan, “Bu yılsonuna kadar yetişecek ve 2019 yılı ile birlikte Türk bilardosunda bambaşka bir dönem açılacak. Şuan ana hatları ile sizlere ilk defa burada duyuruyorum ki önümüzdeki sene itibarıyla hem sporcusundan hem kamuoyuna kadar bambaşka bir dönem açılıyor. Şartname açıklandıktan sonra sizlere duyuracağım. 2019 yılından itibaren yeni döneme hazırlıklı olalım. Bu vesile ile turnuvaya katılan 96 sporcumuza teşekkür ediyorum. Dereceye giren arkadaşları ve özellikle şampiyon olan arkadaşı kutluyorum. Sanayi Odası Başkanıma, Başkan Yardımcılarıma ve Etasis Spor Kulübü Başkanım Süha Özbay’a turnuvaya katkılarından dolayı teşekkür ederim. Özellikle teşviklerinizden dolayı da sizleri kutlarım” diye konuştu.

Bu yıl Eskişehir için altın yıl oldu

Törende konuşan Türkiye Bilardo Federasyonu Eskişehir Temsilcisi Hamit Akkaya, bu yıl 9 müsabaka gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu yıl birincisini gerçekleştirdiğimiz ve geleneksel hale getireceğimiz ESO 3 Bant Bilardo Kupası aynı zamanda İl Temsilciliğimiz Faaliyet programında bulunan 10 Kasım Atatürk kupası ile birleştirildi. Bu yıl Eskişehir bilardosu için altın bir yıl oldu. Bizlere bilardo sporunu tanıtma fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ederim” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.