Eskişehirlilere seslendi: Lütfen suyumuzu tasarruflu kullanalım

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, azalan yağış miktarlarına dikkat çekti, Eskişehirlileri suyu tasarruflu kullanılması yönünde uyardı.

Eskişehirlilere seslendi: Lütfen suyumuzu tasarruflu kullanalım
19 Aralık 2020 Cumartesi 17:22

Büyükerşen sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Koronavirüs gibi, deprem gibi büyük sorunlar ile uğraştığımız 2020 yılı içerisinde belki de en büyük sorunlarımızdan biri olan susuzluk tehlikesini gözden kaçırıyoruz. Meteorolojik Kuraklık Haritası'na göre ülkemizin son 3 aylık yağış grafiği yayımlandı ve durum hiç de tatmin edici değil. Grafiğe göre geçtiğimiz yıllara oranla yağışların bu yıl %58 daha az olduğu gözüküyor.

Su zengini bir ülke olmadığımızı da düşünürsek yağışların da bu denli az olması su kıtlığı ve tarımsal kuraklık yaşayabileceğimizi gösteriyor. Bir de buna su havzalarının yanlış kullanımı, orman alanlarının bilinçsizce yok edilmesi eklenince tehlikenin boyutları daha da artıyor.

Gelecek yıllarda yaşanabilecek büyük sıkıntıların önüne geçebilmek için evlerimizde bireysel önlemler alabiliriz. Lütfen suyumuzu tasarruflu kullanalım, gelecek yıllarda susuz kalmayalım"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.