Eskişehirli sağlıkçılar İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı

Sağlık-Sen, 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği basın açıklaması ile İsrail’in Filistin’e saldırılarını kınadı.

Eskişehirli sağlıkçılar İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı
26 Ekim 2023 Perşembe 15:07

Eskişehir’de, Şehir Hastanesi önünde gerçekleşen açıklamada konuşan Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Gazze’de İsrail’in bombaladığı ve birçok sivil vatandaşın hayatını kaybettiği hastane saldırısına tepki göstererek, yapılan saldırıları kınadı. Gazze’de, İsrail tarafından soykırım yapıldığına ve savaş suçu işlendiğine dikkat çeken Köksal, “Gazze’de bebekler, çocuklar, kadınlar, siviller katledilmekte. Hastaneler, okullar, camiler bombalanmakta. Sağlık-Sen olarak yaşanan bu vahşete kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Bu soykırımı görmezden gelmemiz imkansızdır” dedi.

Uluslararası toplumun Filistin’de yaşanan vahşete kayıtsız kalmasına tepki gösteren Köksal, “İkiyüzlü batı uygarlığı, Gazze’de başını kuma gömmüştür. İkiyüzlü batı bu vahşeti görmemektedir. İnsan Hakları Örgütleri üç maymunu oynamaktadır. Dünya Sağlık Örgütünden ses çıktığını duydunuz mu? İnsan hakları savunucularından haber var mı? Dünya, Hiroşima’ya atom bombası atanlardan, sivilleri katledenlerden, tepki vermesini bekliyor. Şu ana kadar Gazze’ye atılan bomba 12 Bin ton olmuş” ifadelerini kullandı.

İnsanlık, dünyanın gözleri önünde katlediliyor

İsrail’in Gazze’de sivil binaları, hastaneleri ve ibadethaneleri bombalayarak çocukları, kadınların, yaralıları ve sağlık çalışanlarını öldürüldüğünü belirten Köksal, “Gazze’de hastane, ilaç ve doktor yok. Yoğun bakımdaki bebekler çaresiz, ölüme mahkum edilmiş durumda.  İnsan sağlığına hizmet eden kurumlara, hastanelere saldırı yapılması insanlık dışıdır, insanlık suçudur. Savaşlar dahil her dönemde hastaneler, saldırılmayan, en korunaklı alanlar olarak kabul görmüştür. Ancak bugün, katil İsrail, hastaneleri gözünü kırpmadan vurmaktadır. Gazze'de hastaneler hizmet dışı kalmıştır. Sağlık merkezleri, elektrik kesintisi ve yakıt tükenmesi nedeniyle hizmet veremiyor. Tıbbi destek ve ilaç yardımları engellendiği için ulaşamıyor, insanlığın ve merhametin önü kesilmiştir, yolu bağlanmıştır. Gazze’de çocuklar ilaç ve elektrik olmadığı için ölüyor. Yoğun bakımlarda bebekler can veriyor. Yaralılara bakım yapılamıyor. Gazze’nin bekleyecek durumu kalmadı. Gazze’de tıbbi cihazlar kullanılamıyor, çünkü enerji yok. Gazze’de ameliyatlar yapılamıyor, çünkü malzeme yok” diye konuştu.

İnsani ateşkes için çağrı yaptı

Köksal, Türkiye’nin hasta ve masum insanların çaresizliğine kayıtsız kalmadığını ve vicdani bir görevi daha üstlenerek acil ihtiyaç duyulan ekipmanları, cihazları ve malzemeleri Gazze sınırına ulaştırdığını ifade etti. Tüm devletleri ve uluslararası kuruluşları bir an önce Gazze’de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere samimiyetle destek vermeye davet eden Köksal, “İsrail makamları, insanlığa karşı işlenen suçlara, savaş ve saldırı suçlarına bakan Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmalıdır. İsrail-Filistin arasındaki kördüğümün açılması için reçete bellidir, başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırları dahilinde coğrafi bütünlüğü sağlanmış bağımsız ve egemen Filistin devletinin tanınması şarttır” diye  konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.