Eskişehirli eczacılar, deprem bölgesine gidiyor

Eskişehirli eczacılardan oluşan 30 kişilik grup deprem bölgesine giderek, seyyar eczanelerde vatandaşın ilaç ihtiyacını karşılayacak.

Eskişehirli eczacılar, deprem bölgesine gidiyor
15 Şubat 2023 Çarşamba 14:24

9. Bölge Eskişehir-Bilecik Eczacı Odası Başkanı Metin Kamış, deprem bölgesindeki ilaç ihtiyacının ne yazık ki üst seviyede olduğunu belirterek, Eskişehir Sanayi Odası ile birlikte yürüttükleri kampanya kapsamında bölgeye 3 tır ilaç ve tıbbi malzeme desteği sağladıklarını söyledi. Oda olarak başlattıkları yardım kampanyası kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Kamış, şunları söyledi: “Odamızın temin ettiği yiyecek, su, kıyafet, serum ve ilaçlardan oluşan ikinci tırımız da az önce Samandağı’na vardı. 1500 kg civarında bakliyat, 1500 civarı konserve, 4200 su, yüzlerce çocuk ve yetişkin bere, eldiven, çorap, içlik, kazak, polar, battaniye, mama, biberondan oluşan ürünleri gönderdik, göndermeye de devam edeceğiz. Ayrıca Eskişehir Sanayi Odası ile yaptığımız işbirliği sayesinde bölgenin ihtiyacı olan ilaçların karşılanmasına devam ediyoruz. Şu ana kadar Oda olarak 3 tır ilaç ve tıbbi malzeme yardımı yaptık. Bunun dışında yine bölgeden gelen ilaç ihtiyaçlarını meslektaşlarımızla birlikte karşılamaya çalışıyoruz. Eczacı meslektaşlarımızdan gönüllü olan 30 kişilik bir grubumuz 3 günlüğüne Maraş bölgesine gidip, oradaki halkımızın ilaç ihtiyacını kurulan seyyar eczanelerde karşılayacak. Bu konuda meslektaşlarımız ve Odamız diğer sivil toplum kuruluşları ve kurumlarla tam bir uyum içerisinde çalışmaktadır.”

                

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.