Büyükşehir, depremzedeler için çağrıda bulundu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi afet bölgesinden şehrimize gelen depremzedeler için başlattığı destek kampanyasında acil ihtiyaçları barındıran 3 günlük yardım listesi yayımladı. Ayrıca yapılan kampanya kapsamında kullanılabilir ev eşyası alımına da başlandı.

Büyükşehir, depremzedeler için çağrıda bulundu
15 Şubat 2023 Çarşamba 14:41

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin bölgeden şehrimize gelen depremzedelere yönelik destek çalışmaları sürüyor. “Eskişehir de sizin eviniz” diyerek kentteki depremzede vatandaşlar için destek kampanyası yürüten Büyükşehir Belediyesi, 15-17 Şubat tarihlerini kapsayan 3 günlük ihtiyaç listesi yayımladı. Belirli günlere ve ihtiyaçlara göre değişen listeler depremzedelerin taleplerine göre oluşturulurken, ayrıca kullanılabilir ev eşyası alımına da başlandı. Çekyat, bazalı yatak, beyaz eşya, halı, oturma gurubu ve mutfak araç gereçleri bağışında bulunmak isteyenler 0 222 220 76 88 ve 0 222 220 76 99 numaralı hatlardan yetkililere ulaşabilecekler.

Afet bölgesinden şehrimize gelen misafirler için oluşturulan ve 17 Şubat’a kadar belirlenen acil ihtiyaç listesi şu şekilde oluştu: “Her beden erkek-kadın eşofman takımı, şampuan, duş jeli, sabun, S-XL arası büyük beden kadın-erkek üst, her beden kadın-erkek atlet, 75-90 beden arası sütyen, 10-15 yaş erkek iç çamaşırı, 39-42 numara arası kadın bot, 40-45 numara arası erkek bot, 29-31 numara arası çocuk bot, hasta bezi, bebek maması, bebe bisküvisi, diş macunu, banyo havlusu, kağıt havlu,  tuvalet kağıdı, tırnak makası, tıraş bıçağı, pişik kremi, biberon, emzik, yastık, battaniye.”

Yardımsever Eskişehirliler destek paketlerini 17.00’ye kadar Haller Gençlik Merkezi’ne teslim edebilecekler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.