Eskişehir’in milli gururları

Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübünün başarılı sporcuları yüzme, hentbol ve kano milli takımlarına davet edildi. Milli gururumuz olan sporcular Eskişehir’e ve ülkemize milli heyecanı yaşatacaklar.

Eskişehir’in milli gururları
07 Haziran 2022 Salı 13:35

Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübünün Paralimpik Milli Yüzücüsü Sümeyye Boyacı, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dünya Şampiyonası kota mücadelelerinde 50 metre sırtüstü yüzmede 41.41 saniye ile birinci olmuştu. Bu süre ile Avrupa'nın en iyi derecesini yapan Sümeyye Boyacı, Portekiz'in Madeira Adası'nda 12-18 Haziran tarihleri arasında yapılacak Paralimpik Dünya Şampiyonası’nda altın madalyayı hedefliyor.

70 ülkeden 600’ü aşkın sporcunun katılacağı Dünya Şampiyonası için Milli Takım ile 9 Haziran’da Portekiz’e gidecek olan Sümeyye Boyacı, Türkiye’yi 1’i görme, 5’i bedensel engelli sporcudan oluşan milli takımla ülkemizi temsil edecek.

Hentbolda ise Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları Burhan Altınok ve Hüseyin Savuran U-16 Milli Erkek Hentbol Takımının kampına çağırıldı.

Altınok ve Savuran, 9-11 Haziran tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan U-16 Milli Erkek Hentbol Takımının 3. gurup kampına katılacaklar. Sporcular milli takım kampına katılmak üzere Çarşamba günü Ankara’ya hareket edecek.

Öte yandan bir diğer milli heyecan ise kanoda yaşanacak. Kano Milli Takımında yer alan Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Mehmet Ali Duman, C1 ve C2 dalında 23-26 Haziran tarihleri arasında Sırbistan’ın Belgrad şehrinde düzenlenecek olan Gençler-U23 Avrupa Şampiyonası’nda madalya mücadelesi verecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.