Eskişehir’deki ulaşım araçlarına zam

Minibüs, halk otobüsü ve servis araçlarına yüzde 20 zam geliyor. Zamlı tarife pazartesiden itibaren geçerli olacak.

Eskişehir’deki ulaşım araçlarına zam
08 Eylül 2022 Perşembe 22:30

Eskişehir Esnaf Odaları Başkanı Ekrem Birsen düzenlediği basın toplantısı ile kötü haberi verdi. Birsen, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) dolmuş, minibüs, halk otobüsü ve servis araçları ücretleri için yüzde 20'lik zam talebinde bulunduklarını söyledi. Yapılacak olan zamla yeni dolmuş ve minibüs tarifesi 7,5 lira olacak. Taksi ücretleri ise zammın dışında tutulacak.

‘Artan maliyetler esnafı zor duruma soktu’

Yaşanan hayat pahalılığı sebebiyle oda başkanlarıyla birlikte zam kararı aldıklarını ifade eden Birsen, “UKOME’ye zam taleplerimizi ilettik. UKOME, cuma günü olağanüstü toplanarak zam kararını değerlendirecektir. Bilindiği gibi, aylardır yaşadığımız mazot ve benzine gelen artışlar ile asgari ücrete gelen zamlar, asgari ücretten sonra yapılan her türlü kıdem tazminatı ve benzeri girdilerimizin olağanüstü artması, yedek parça, lastik ile tamir ve bakım ücretlerinin artması ulaşım sektöründeki esnaf ve sanatkarımızı gerçekten zor duruma sokmuştu. Dolayısıyla zam kaçınılmaz oldu” yorumunu yaptı.

‘Arkadaşlarımız fedakarlık ettiler’

Zam yapmak istemediklerini fakat artan maliyetler nedeniyle buna mecbur kaldıklarını söyleyen Birsen, “Arkadaşlarımız bugüne kadar fedakarlıkla durumu bu noktaya kadar taşıyabildiler fakat bu noktadan sonra taşınılmaz bir yük esnaf ve sanatkarımızın üstüne binmiş oldu. Bu yükün de zam talebimizin UKOME tarafından kabul edilmesiyle hafifleyeceğini düşünüyorum. Zammın pazartesiden itibaren geçerli olacağını duyurmak istiyorum” diye konuştu.

‘Halkımızın olumlu karşılamasını talep ediyoruz’

Birsen, yaşanan ekonomik zorluklar karşısında esnafın yapacağı bir şey kalmadığını dile getirerek, “Dolayısıyla bu zam talebimizin halkımız tarafından olumlu karşılanmasını talep ediyoruz. Pazartesi günü okulların açılacak olması ve öğrencilerimizin servis araçlarımızla okullarına gidecek olması da etkili oldu. Ulaştırma sektöründe daha önce açıkladığımız gibi zam talebimiz yüzde 20 civarındadır. Bu konuda herhangi bir aksaklık yaşanmayacağını düşünüyorum. Esnaf arkadaşlarımızın, ‘Müşteri velinimetimizdir’ sloganıyla halkımızla hiçbir problem yaşamadan, servis araçlarıyla öğrencilerimizi okullara taşıyarak sorunsuz bir sezon geçirecekleri kanaatindeyiz” bilgisini verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.