Öğretmenler meslek kanununa karşı ayakta!

Eğitim Sen üyesi emekçiler, iktidarın öğretmenleri ayrıştıran meslek kanuna karşı ayağa kalktı, “Bu kanun iptal edilmeli. Sınavlar durdurulmalı" dedi.

Öğretmenler meslek kanununa karşı ayakta!
08 Eylül 2022 Perşembe 22:37

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), yurt genelinde yaptığı eylemlerle, öğretmenleri "başöğretmen, uzman" gibi kavramlarla ayrıştıracak Öğretmenlik Meslek Kanunu ve yönetmeliğinin iptalini istedi. Eylemlerde, angaryaya dönüşen seminer ve sınavların da durdurulması istenerek “Eğitim öğretim ödeneği tüm eğitim emekçilerine ödenmeli ve banka promosyonları da yenilenmeli” denildi.

"HAKLARIMIZ KARİYERE ENDEKSLENEMEZ"

Eskişehir, Eğitim Sen Şubesinin yaptığı açıklamada, iktidar ve Milli Eğitim Bakanlığının eğitimin asli bileşenlerinin görüşünü almadan, masa başında hazırladığı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptal edilmesi istendi.

Anayasa Mahkemesi süreci devam ederken yönetmelik yayınlanarak öğretmenlik kariyer basamakları sürecinin uygulanmaya başlandığı hatırlatılan açıklamada, “Anayasa Mahkemesi’nin bir an önce bu haksız süreci durdurmayı hızlandırmasını talep ediyoruz” çağrısı yapıldı.

Açıklamada, ekonomik krizin derinleştiği bu dönemde eğitim emekçilerinin ekonomik ve özlük hak kazanımlarının kariyer basamaklarına ve sınavlara endekslenmesinin asla kabul edilemeyeceği belirtilerek “Tüm eğitim emekçileri için, hiçbir ayrım yapılmadan yoksulluk sınırının üzerinde, insanca yaşanabilir bir ücret düzenlemesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.