Eskişehir’de ekmeğe zam geliyor

Eskişehir İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikası Başkanı Musa Kazım Mülazimoğlu, 200 gram ekmeğin maliyetinin 10 lirayı bulduğunu belirterek zararına satış yaptıklarını söyledi. Mülazımoğlu, zamın kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Eskişehir’de ekmeğe zam geliyor
09 Aralık 2023 Cumartesi 00:00

Ocak ayında yapılacak olan ETO Meclisi’nde ekmeğe zam yapılması gündeme gelecek. Eskişehir Ticaret Odası’nın Ocak ayında yapılacak meclis toplantısına komite olarak zam talebiyle gideceklerini belirten Eskişehir İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikası Başkanı Musa Kazım Mülazimoğlu, zararına üretim yaptıklarını ifade etti. Bir ekmeğin üretim maliyetinin 10 lira olduğunu belirten Mülazimoğlu, şuan ki şartlarda dahi ekmek fiyatının 10 liranın altında olmaması gerektiğini savundu. Asgari ücretteki artışla birlikte ekmek üretiminde kullanılan ana maddelerde de ciddi bir fiyat artışı yaşandığını aktaran Mülazimoğlu, “Un fiyatları yüzde 100’ün üzerinde arttı. İki ay önce 275 lira olan mayanın fiyatı bugün 475 lira oldu. Maliyet kalemlerindeki her bir artışın ekmek fiyatlarına yansıtmak durumunda kalıyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.