Eskişehir’de Ayşe Ünlüce farkı

25 yıldır sosyal demokratların kalesi olan Eskişehir’de CHP’nin Büyükşehir adayı Ayşe Ünlüce sakin sürdürdüğü seçim çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Ünlüce, esnaf, STK ziyaretlerinin yanı sıra ev ziyaretleri ile de kitlelere kendisini tanıtırken, mütevazi kişiliği ile de takdirleri topluyor.

Eskişehir’de Ayşe Ünlüce farkı
02 Şubat 2024 Cuma 17:08

25 yıldır sosyal demokratların kalesi konumunda olan Eskişehir’de CHP’nin büyükşehir adayı olan Ayşe Ünlüce klasikleşen seçim kampanyası yerine  bire bir temas ile seçmenin karşısına çıkıyor. Adaylığı sonrasında çok sayıda STK ile görüşmeler gerçekleştiren Ünlüce ayrıca esnaf ziyaretleri ile ev ziyaretlerinde de bulunuyor. 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde “Düne güven yarına inan” sloganını kullanan Ünlüce, hayata geçirecekleri projelerin bazılarını da açıklamaya başladı.

İşte Ünlüce’nin hayata geçireceği bazı projeler

ESKİŞEHİR’E ‘SPOR KÖYÜ’

Ünlüce, Çevre Yolu üzerinde bulunan Emniyet Müdürlüğü’nün tam karşısındaki alana ‘Spor Köyü’ kuracaklarının müjdesini verdi.  Ünlüce, “Eski otobüs garajımızın olduğu alanı iki, üç yıl öncesi tadilattan geçirmiştik. Orası 5 bin metrekare ve 10 bin metrekare alana sahip iki ayrı bölümden oluşuyor. Bunlardan bir tanesini ‘Spor Köyü’ olarak hazırlıyoruz. Projesi hazır, önümüzdeki dönem de ihalesine çıkıp hızla yapımına başlayacağız. İçinde badminton oynanacak, basketbol oynanacak, atletizm yapılacak. Çok amaçlı bir spor tesisi olacak. Her yaş grubuna hitap edecek. İlkokula giden bir çocuk da, 55 yaş üstü bir vatandaşımız da buraya gelip spor yapabilecek. Eskişehir çok güzel bir spor tesisine kavuşacak. Her yaştan insanın sağlıklı yaşamına ve özellikle gençlerin gelişimine spor ile katkıda bulunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

MEZBAHA SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Eskişehir’de mezbaha sorunu ile ilgili Eskişehir Ticaret Borsasıyla birlikte ortak çalışma yürüteceklerinden bahseden Ünlüce, “Kentimizdeki mezbaha sorunu son beş yıldır gündemimizde. Eskişehir’deki mevcut mezbahalar bir süre önce Avrupa Birliği uyum yasaları kapsamında mevzuata uygun olmadığı gerekçesiyle kapatıldı. Bazen daha iyisini yapalım derken elimizdekilerden de oluyoruz. Eskişehir Ticaret Borsası’nın bu konuda bir projesi var. Eskişehir Ticaret Borsası ile birlikte çalışmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde bununla ilgili güzel gelişmeler olacak” dedi.

72 KİLOMETRELİK BİSİKLET YOLU

Ünlüce, Eskişehir’in bisiklet yolu ağını genişletmek hedefiyle, kentte 72,5 kilometre uzunluğa sahip bisiklet yolu kazandıracaklarının da müjdesini verdi. Sağlıklı bir yaşam ve alternatif ulaşım aracı olan bisiklet kullanımını yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarından bahseden Ünlüce, yeni bisiklet yolu güzergahlarını belirlerken Eskişehir Kent Konseyi ve Eskişehir Bisiklet Derneği’nden de görüş aldıklarını ifade etti.

İPEK KÖYÜ KURULUYOR

Sarıcakaya’da ipek böcekçiliğini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla bölgede uzun zamandır çalışma yürüttüklerinden bahseden Ünlüce, “İpek böcekçiliği ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. O bölgede ‘İpek Köyü’ kurmayı planlıyoruz. Kozadan alıp ürüne dönüşene kadar her aşamasının orada yapılabileceği bir projeyi hayata geçireceğiz. Önemli bir bölümünü yaptık. Bizim hedefimiz bölgede ipek böcekçiliğini canlandırarak, bunu bir geçim kaynağı haline getirmek” diye konuştu. 

SAKARYA VADİSİ, ZEYTİN VADİSİ OLACAK

Kırsalda tarıma destek olmak amacıyla Sarıcakaya ve Mihalgazi bölgesinde zeytincilik ile ilgili başlatılan “Kapama Zeytin Bahçesi Projesi” hakkında da bilgi veren Ünlüce, şunları kaydetti: “Şehir belleğine çok önem veriyoruz, sıfırdan bir şey yaratmıyoruz. Zeytin ile ilgili Hacettepe Üniversitesi’ndeki akademisyenlerle de bir çalışma başlattık. Hocalarımız sahada en az 800 yıllık olan endemik ağaçlar tespit ettiler. Bu bizi çok heyecanlandırdı.  Bölgede zeytin fidanları dağıtmaya başladık. Şuanda onlar büyüyor. Kendi bahçemizi de oluşturuyoruz. Orada Osmangazi Üniversitesi’nin de bahçesi var. Onlarla da çalışmak istiyoruz.  Çok kaliteli bir zeytinyağı türünün ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Bulunan endemik ağaçlardan eğer çelik alıp üretebilirsek ve bölgenin kendi zeytinini orada yetiştirebilirsek bu çok kıymetli olacak. Üniversitedeki hocalarımız bunun için uğraşıyorlar.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.