İbrahim Arslan Hatipoğlu'na sordu: AKP iktidarının 21 yıldır Eskişehir ve Eskişehirlileri cezalandırması hakkında ne düşünüyorsunuz?

AK Parti adayı Nebi Hatipoğlu’nun katıldığı bir televizyon programında Eskişehir’in su sorunun 4 Milyar TL’lik yatırım ile çözüleceğini söylemesi üzerine CHP Milletvekili İbrahim Arslan, Nabi Hatipoğlu’na sert çıktı: Ya yatırım programını okumadı, ya da doğruyu söylemiyor.

İbrahim Arslan Hatipoğlu'na sordu: AKP iktidarının 21 yıldır Eskişehir ve Eskişehirlileri cezalandırması hakkında ne düşünüyorsunuz?
02 Şubat 2024 Cuma 18:10

Arslan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: AKP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sayın Hatipoğlu katıldığı bir tv programında;  Eskişehir’in su sorununun çözümüyle ilgili olarak DSİ yetkilileri ile görüştüğünü ve 4 MİLYAR TL tutarında  yatırımla bu sorunu çözeceğini açıkladı! Sayın Hatipoğlu’nun yatırım programını ya hiç okumadığı,  ya da okuduysa bile hemşehrilerimize doğruyu söylemediği ortaya çıkmaktadır.  Sayın Hatipoğlu biliyorsunuz ki!,  bu projeler, ancak yatırım programında yer alması ve ödenek ayrılmasıyla yapılabilecek işlerdir! 15 Ocak 2024 tarihli mükerrer Resmî gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Merkezi idare 2024 yılı yatırım programının” DSİ yatırımları bölümünde, Eskişehir ‘imiz için tamamı “sulama-depolama ve ıslah projelerinden” oluşan 4 projeye yer verilmiş, bu projeler için de sadece 354 MİLYON TL ödenek ayrılmıştır. Sayın Hatipoğlu, Eskişehir kamuoyunun doğruyu ve gerçeği öğrenmesi bakımından, ne bahsettiğiniz projenin,  ne de bu proje için 4 milyar TL tutarında bir ödeneğin, yatırım programında yer almadığı gerçeği karşısındaki düşünceniz nedir?

Arslan’dan Hatipoğlu’na zor sorular

Arslan ayrıca Hatipoğlu’na yıllardır yapılması beklenen ölüm yollları üzerinden yüklenerek şu soruları yöneltti:

1-Ölüm yolu olarak nitelenen ve genel seçim öncesi AKP milletvekilleri ve sözcüleri tarafından müjde olarak duyurulan ancak yıllardır yapılmayarak kanayan yaramız haline gelen, tahminen 4,5 milyar TL ye mal olacağı yatırım programında belirtilen, 75 km lik “Eskişehir-Seyitgazi (Kırka geçişi dahil) yolu” için 2024 yılında ödenek olarak EN AZ EMEKLİ MAAŞI olan 10 bin TL ödenek ayrılması hakkında ne düşünüyorsunuz?

2-Yapımına 2017 yılında başlanılan ve çok sayıda ölümlü ve maddi hasarlı kazaya yol açan, 45 km lik” Eskişehir-Alpu-Mihalıççık yolu”nun,

Yine yapımına 2020 yılında başlanacağı ifade edilen ama yılan hikayesine döndürülen, 31 km lik “Eskişehir-Sakarıılıca-Mihalgazi” yolunun yatırım programında yer alan bilgilere göre en iyimser tahminle 2027 yılından önce bitirilmeyecek olması hakkında ne düşünüyorsunuz?

3-AKP’ye geçmeden önce İYİ Parti milletvekili adayı olarak Eskişehir’in sorunlarını yıllarca çözmedikleri için seçim meydanlarında eleştirdiğiniz, ancak şimdi mensubu olduğunuz AKP iktidarının 21 yıldır bu sorunlarımızı çözmemesi, Eskişehir ve Eskişehirlileri cezalandırması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.