Eskişehir’de 3 yılda 2 milyona yakın yavru sazan suya bırakıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Bolu Gölköy Su Ürünleri Üretim Tesisinde üretilerek Eskişehir iç sularına bırakılmak üzere Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne tahsis edilen 734 bin adet yavru sazan balığı teslim alınarak, 24 su kaynağına bırakıldı.

Eskişehir’de 3 yılda 2 milyona yakın yavru sazan suya bırakıldı
27 Ağustos 2023 Pazar 15:29

Proje kapsamında üretilen yavru balıklar, Alpu’daki Koşmat Göleti ile Yenice ve Gökçekaya Barajı,  İnönü’deki Dutluca 1-2 ve Erenköy Göleti ile Aşağıkuzfındık Barajı Mihalıççık’daki Ahırköy, Sazak ve Güreş Göleti, Sarıcakaya’daki Beyyayla ve Laçin Göleti, Seyitgazi’deki Yukarısöğüt, Aslanbeyli ile Karaören Göleti ve Çatören Barajı Sivrihisar’daki Nasreddin Hoca Göleti ve Gökpınar Barajı, Tepebaşı’ndaki Yukarıkartal, Çukurhisar, Beyazaltın, Gündüzler ve Keskin Göletleri ile Musaözü Barajına bırakıldı.

Ortalama ağırlıkları 2-5 gram civarında olan yavru balıkların, sularda büyüyerek 3-4 yıl içerisinde 900-1200 gram ağırlığa ulaşmaları öngörülüyor.

Proje kapsamında; Eskişehir’de son üç yıl içerisinde toplam 1 milyon 900 bin yavru sazan balığı su kaynaklarına salındı. Bu balıkların büyüyüp avlanabilir boyutlarına ulaşmasıyla, ticari ve amatör avcılık faaliyetlerinin ekonomiye yaklaşık 5 milyon TL ile 5,5 Milyon TL arasında katkı sağlaması bekleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.