Eskişehir Ticaret Odası Eskişehir Sanayi Odası’nı hukuksuz üye yapmakla suçladı

Eskişehir Sanayi Odası’nın ETO üyesi bazı işletmeleri hukuksuz bir şekilde üye yaptığını iddia eden ETO Başkanı Metin Güler “Eskişehir Sanayi Odası üye sayısını artırmak için ne yazık ki etik olmayan bir yola tevessül etmiştir” dedi.

Eskişehir Ticaret Odası Eskişehir Sanayi Odası’nı hukuksuz üye yapmakla suçladı
11 Ocak 2024 Perşembe 13:09

Eskişehir Ticaret Odası, Eskişehir Sanayi Odası’nı hukuksuz üye kaydı yapmakla suçladı.   ETO yaptığı yazılı açıklamada, Eskişehir Sanayi Odası’nın üye sayısını artırmak için yapmış olduğu kayıtların büyük bölümünün hukuksuz olduğuna dikkat çekti. Eskişehir Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamada, “Eskişehir Sanayi Odası üye sayısını artırmak için ne yazık ki etik olmayan bir yola tevessül etmiştir. Üye kayıtlarının hangi şartlarda yapılabileceği açıkken, ETO üyesi olan ve sanayici vasfını taşımayan mimarlar, oto tamiri ve sıhhi tesisat işi yapanlar, inşaat sektöründe faaliyet gösterenler ve kasaplar ESO tarafından üye olarak kaydedilmektedir. Eskişehir Ticaret Odası’nın, ESO tarafından yapılan hukuksuz üye kayıtlarına sessiz kalmayacağı bilinmelidir. Sanayici vasfı, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu’na göre açıkça belirtilmişken, Eskişehir Sanayi Odası’nın kendi kendine bir karar alarak, sanayici vasfına girmeyen ya da 10 işçiden az personeli olan işletmeleri üye olarak kaydetmesi etik dışı ve hukuksuz bir girişimdir. Üyelerimiz Eskişehir Sanayi Odası’nın sebep verdiği bu hukuksuzluğa ve zorlama üye kaydına tebellüğ tarihinden itibaren 10 gün içinde itiraz edebilirler. İtiraz etmek için irtibat bilgileri ve itiraz dilekçeleri de üyelerimize iletilmiştir. Son olarak Eskişehir Sanayi Odası’nın gelirlerini artırmak için hukuka aykırı hareket etmemesini, başka çözümler üretmesini ve üyelerimizi taciz etmekten bir an önce vazgeçmesini tavsiye eder; Eskişehir Ticaret Odası olarak bu girişime izin vermeyeceğimizi ve bu hukuksuzluk karşısında yasal haklarımızı kullanacağımızı önemle belirtiriz” denildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.