Ayşe Ünlüce, Ayşe Ünlüce olarak kalabilirse kazanır

Soner Uçak yazdı...

Ayşe Ünlüce, Ayşe Ünlüce olarak kalabilirse kazanır
11 Ocak 2024 Perşembe 15:13

Genel Kurultay sonrasında hemen hemen ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Eskişehir’de de CHP’nin siyaset olarak sofraya koyduğu güç fetişizmi ve siyasi kariyerizmdi.

Bu hem CHP’lilerin kendilerini tadına bakmaktan alı koymadıkları besin değeri düşük ama lezzetli bir aburcubur, hem de çok fazla derinlik aramayan bir muhabbet konusu olması nedeniyle cazipti.

Ancak, bu durum hem özel olarak CHP’ye, hem de Eskişehir’in sosyo kültürel yapısına çok fazla değer katmayıp, obezliğe de neden oluyordu.

Sürekli yeme isteği uyandıran ama bir türlü doyurmayan bir kısır döngü.

Araya Yılmaz Hoca’nın yaşı ile ilgili tartışmalarda eklenince, CHP’nin Eskişehir adayı nasıl biri olmalı sorusu körün fille imtihanına denk geliyordu.

Kim filin neresinden tutarsa artık!

İşte bu noktada değişik siyasi konjonktürlerde, 5 kez seçim kazanma başarısı göstermiş Yılmaz Büyükerşen, Ayşe Ünlüce ismini zikretti.

Burada bir Ayşe Ünlüce parantezi açmak gerekiyor.

Çok fazla tanınmadığını ben de düşünüyorum.

Ancak, tanınan bürokratlar akla geldiğinde iyi ki de tanınmamış diyorum.

Belki de adaylığının en büyük nedeni bu denli önemli bir makamda oturup kendisini koruyabilmesinden geçiyordur bilinmez.

Ama bana kalırsa adaylığının en büyük nedeni Ataç işle Kurt arasında iflah olmaz mücadele.

Eskişehir’in ve Eskişehirlinin pek de haz etmediği bu mücadelenin CHP’ye ne kazandırıp kazandırmadığı CHP’nin sorunu ama Eskişehir’e lüzumsuz bir gerginlik, anlamsız bir ürkeklik armağan ettiği, dolayısıyla kentin demokratik yapısına ciddi zarar verdiğini söylemek çok da zor olmasa gerek.

Yılmaz Büyükerşen’in tercihi tam da buraya denk geliyor. Seçim öncelikli değil, Eskişehir öncelikli bir bakış açısıyla Büyükerşen Ayşe Ünlüce’yi işaret etti.

Eskişehirlilerin hala Ayşe Ünlüce ile ilgili bazı soruları olması gayet doğal.

Fakat, hani "tanırsanız çok seversiniz" denen bir ünü de yok değil Ayşe Ünlüce’nin.

Bu tavrını değiştirmez siyasetin çamurlu yollarından geçerken kendisinden taviz vermez ise seçimin favorisi bana kalırsa.

Rakibi, Eskişehir’in pek de haz etmediği kavgacı üslubu ile nam salmış Hatipoğlu’nun seçimi kazanması için değişmesi, Ayşe Ünlüce’nin ise seçimi kazanması için ise Ayşe Ünlüce olarak kalması gerekiyor anlayacağınız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bilgaip Beşkardesler - 4 ay önce
Ailecek yakinen tanışırız Rahmetli kocası ile chp. de il yönetiminde çalışmıştık bundan dolayı Ayşe hanımı yakinen tanırım kızımın avukat olmasında onları tanımasın çok büyük önemi var genel sekreter olduğu zamanlarda resmi yerlerde bile Bilgaip bey değil ABİ deme samimiyetini gösteren gerçek bir centilmen gerçek sosyal kültürel alt yapıya sahip gerçek bir halk kadınıdır inanın tanıdıkça onun ne kadar nazik ne kadar insana değer veren kimliğini göreceksiniz ayrıca yazınız için içten teşekkürler selamlar
Avatar
Eskişehirli - 4 ay önce
Bunlar detay, öyle iyi boyle mütevazi...Burada kişilik yarıştirmiyoruz,herkes birilerine göre iyi yada kötü.
25 yıldir yapılanda yapılmayanda ortada.
Mevcut şehiri yöneten ekip çıkip son 5 yılın hesabını verip, neler yapacağını anlatacak. Yönetmeye yeni aday olanlarda kazandiklari takdirde 5 yılda neler yapacagini anlatacak. Vatandaşda karar verecek. O iyiymis bu kotuymus bize ne bunlardan. Yerel yönetici nasil seçilmeli daha bundan bi haber insanlar.Burasi benim memeleketim,burada yasam standartlarimi kim bir tık yukariya tasimak istiyor, öncelikli ve acil çozulmesi gereken sorunlara kim çözum uretiyor, kim verdigi sozleri tutar buna bakarim ben.
Avatar
Ahmet ergüven - 4 ay önce
Ben sahsen Ayse unluceyi 36 senedir yasadigim şehirde sadece hocanin manevi kizi sekreteri diye islere o bakiyor diye son 1 senede duydum. Koyu bir chpli olarak oy falan vermem kusura bakmasin Hocayi cok sevdik hep oy verdik
Avatar
Arif Kılıç - 4 ay önce
Salim adlı akp trolu CHP yi PKK ele geçirdi demiş.
TRT de AKP ye oy verin diye mektubunu okuttuğunuz Bebek katili Apo mu söyledi size.
Avatar
ERTAN KARASUBAŞI - 4 ay önce
Büyükerşene CHP Parti Meclisinde Anadolu Ünüversitesinden Talebesi Bile Olumsuz Oy Kullanmış Bence BÜYÜKERŞEN DE KILIÇTAROĞLU GİBİ DANIŞMA BÜROSU AÇMALI ESKİŞEHİR DE BAŞKAN ADAYI OLANLARA 18 KATLI PANOROMA ENCÜMENDEN NASIL 23 KATA ÇIKARILIR 6 KAT İMARLI ESKİ OTAGARIN OLDUĞU ALANA 12 KAT DAHA SONRA NASIL 16 KATA ÇIKARILIR ENGELLİ LERİN ELLERİNDEN 17 260 M2 ALINIP VAKIF ADI ALTINDA OKUL YAPILIR GARİBANLARIN EVLERİ NASIL YEŞİL ALAN OLARAK İMARPLANINA KONARAK YANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKİLİR DANIŞMANLIK YAPMASI ÖNERİRİM
Avatar
Ercan bozkirt - 4 ay önce
Hiç tanimiyoruz
Avatar
salim - 4 ay önce
tarafsız gazetecilik denilen şey bu yazı her halde.....
Avatar
Mehmet Niyazi - 4 ay önce
CHP'yi ELE GEÇİREN ATATÜRKÜN VE TÜRKİYENİN DÜŞMANLARI PKK İLE ANLAŞTI.BUNU NASIL KABULLENECEĞİZ? AKP EKONOMİDE İPİN UCUNU KAÇIRDI, İNSANLAO AÇLIKLA İMTİHAN EDİYOR. ÖYLE BİR ZAMANDAN GEÇİYORUZ Kİ, BİR TARAFTA PKK İLE ORTAK BİR CHP, BİR TARAFTA İNSANLARIN EKMEĞİYLE OYNAYAN AKP. ALLAH BU MİLLETE ACIR MI BİLMEM. AMA İYİYE GİTMİYORUZ.