Eskişehir sanayisinin eğitimdeki gururu oldu

Eskişehir sanayisinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla 2019-2020 eğitim öğretim döneminde açılan “Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” yeni eğitim öğretim yılında da en çok tercih edilen okullardan biri haline geldi.

Eskişehir sanayisinin eğitimdeki gururu oldu
11 Ağustos 2023 Cuma 12:38

390 öğrencinin alınacağı 2023-2024 eğitim öğretim sezonu için 1195 öğrenci ön başvuruda bulundu.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Müdürlüğü tarafından OSB’de 26 bin metrekarelik alana kurulan okul, Cumhuriyetin 100’üncü yılında ilk 100 mezununu verdi. Lisede sanayicilere yönelik anket sonucunda iş gücü ihtiyacına göre belirlenen "Metal Teknolojisi", "Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri", "Plastik Teknolojisi", "Makine Teknolojisi" ile "Elektrik ve Elektronik Teknolojileri" bölümleri bulunuyor. Modern eğitim altyapısına göre projelendirilen okulda 30 dersliğin yanı sıra spor salonu, konferans salonu, kütüphane, atölyeler, sergi alanı, laboratuvarlar, yemekhane ve idari tesisler yer alıyor. Eskişehir OSB Başkan Vekili ve Okul Temsilcisi Metin Saraç, dört yıl önce Eskişehir’in eğitim hayatına kazandırdıkları okulun kısa sürede Türkiye’nin en gözde okulları arasına girdiğini ifade etti. Okulda, öğrencilere sadece akademik alanda değil, kültürel ve sosyal olarak da kendilerini iyi yetiştirmeleri için çeşitli imkanlar sunduklarını aktaran Saraç, okulun  dört yıl gibi kısa bir sürede sanat, spor ve teknoloji gibi alanlarda birçok ulusal ve uluslararası başarı elde ettiğini belirtti.

Okuldan mezun olan öğrencilerin yüzde 30’unun üniversite sınavına girdiğini,  yüzde 70’nin ise direkt iş hayatına atılma hedefi ile üniversite tercihi yapmadığını anlatan Saraç, “Öğrencilerimiz okulumuzdan mezun olduklarında temel yetkinliklere sahip olarak mezun olmaktadırlar. İş yerinde işi öğrenip, tecrübe kazanmak yerine işini bilen sadece tecrübe kazanacak birer birey oldukları için işyerine hızlı katkı sağlayan ve verimli birer teknik eleman olarak üretim hayatına girmektedirler” dedi.

Okulun temel mottosunun kalbi ve aklı eğitmek olduğunu aktaran Saraç, şunları söyledi: “Aklı eğitirken; konusunda tecrübeli iyi öğretmenler iyi teknisyenler ile teknolojinin gerektirdiği tüm araç gereç ve makineler kullanılırken, kalbin eğitiminde ise tüm okul öğretmen ve yönetimin dahil olduğu mentörlük sistemi başta olmak üzere sanattan spora, teknolojiden tiyatroya kadar bir çok kulüp çalışması ile evlatlarımıza araştırma ve geliştirme, ekip çalışmasına uyum, kendini doğru ifade etme gibi bir çok yetkinlik kazandırmayı hedefliyoruz.  Egolu değil özgüvenli, kendiyle barışık, ailesini, ülkesini ve yaptığı işi seven önce iyi bir insan sonrasında iyi bir teknik eleman olarak mezun vermeye çalışıyoruz. “

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.