Eskişehir Sanayi Odası Koronavirüs Çalışma Masası’ faaliyete geçti

Eskişehir Sanayi Odası'nın korona salgını süresince ne yaptığını yetkililere sorduk:

Eskişehir Sanayi Odası Koronavirüs Çalışma Masası’ faaliyete geçti
11 Nisan 2020 Cumartesi 13:23

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından tüm dünyada ve ülkemizde de yaşanan koronavirüs salgını sebebiyle iş dünyasının yaşadığı sıkıntıları tespit etmek amacıyla gerçekleştirilen “Koronavirüs Etki Ölçüm Anketleri” uygulandı. Anketlerden elde edilen sonuçlar ilgili kurumlara gönderildi.

Eskişehir Sanayi Odası Hizmet Binasında kontrollü bir şekilde tüm önlemler alınıyor. Bu kapsamda Oda’nın ortak kullanıma açık yerleri, toplantı salonları, çalışma odaları, çalışanların bulunduğu mekanlar ve lavabolar düzenli olarak temizlenmekte ve dezenfekte edilmektedir. Üyelerin ve misafirlerin Oda girişlerinde ya da çıkışlarında, lavaboların olduğu bölgelerde kolaylıkla ulaşabilecekleri el dezenfektanları yerleştirildi.

Korona virüsü vakalarının küresel ekonomiye etkilerini hafifletme ve bu süreci yönetmede uzman ekonomistler tarafından hazırlanan 7 temel adımı toplayan raporu web sitesin, sosyal medya hesaplarında, www.esohaber.com da ve üyelerinin e-posta göndererek paylaştı.

ESO ve birliktesatinal.com iş birliği ile Eskişehir’de bulunan yetkili ilaçlama firmaları ile görüşüldü, fabrikaların dezenfekte edilmesi için ortak bir fiyat çalışması yapıldı. Fabrikalarını dezenfekte ettirmek isteyen üyeler için iki ayrı paket halinde anlaşma fiyatları üyelere bildirildi.

ESO Koronavirüsünün olası yayılma ihtimaline karşı insan sağlığını korumak amacıyla üyelerinin işlemlerini online ortamdan sağlayacak mekanizmaları geliştirerek var olanlara yenilerini ekledi. Bu kapsamda ESO Üyeleri talep ettikleri; Oda Sicil Kayıt Sureti (Türkçe/İngilizce), Faaliyet Belgesi (Türkçe/İngilizce), Sanayici Belgesi, İhale Durum Belgesi, Aidat Ödemesi gibi belge ve işlemlerini birkaç adımda tamamlayabilecek.

ESO, korona nedeni ile haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı disiplin mekanizmalarının uygulanacağını kamuoyu ile paylaştı. TOBB öncülüğünde ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı ESO’nun da gerekenin yapılması için hareket edeceği ifade edildi.

Ayrıca; Oda olarak“Önümüzde böyle bir tablo mevcutken, hükümetimizin açıklaması beklenen ekonomik tedbir paketinde yer alması gerektiğini düşündüğümüz ana maddeler olan

1. Kamuya olan borçların dondurulması

2. Kredi Garanti Fonu devreye alınması

3. Vergi ve prim desteği

4. Eximbank kredilerinde vadeler uzatılması

5. Hükümet ile iş dünyası birlikte hareket etmesi

6. Organize Sanayi Bölgeleri destek vermeli gibi başlıkları ve bunların detaylarını içeren 6 maddelik önerilerimizi Cumhurbaşkanlığına ve hükümete iletilmesi noktasında TOBB ile paylaştık.”

Eskişehir iş dünyasının taleplerini yakından takip eden, uyarılarda bulunan ve destekler alanında bilgi veren Eskişehir Sanayi Odası şimdi de 2 yeni projeyi hayata geçiriyor.
İlk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ paketinin içeriğinde bulunan desteklerin ESO Üyeleri tarafından daha iyi anlaşılması ve bu pakette sunulan desteklere en kolay ulaşımı için ‘Eskişehir Sanayi Odası Koronavirüs Çalışma Masası’ faaliyete geçti. Söz konusu proje ile ESO Üyeleri bilgilendirilecek.

Koronavirüs sebebiyle bir süre durdurulan eğitim, seminer ve bilgilendirme toplantıları ESO tarafından online’a taşınıyor. Sosyal Mesafeyi korumak amacıyla Türkiye’deki Odalar ve Borsalar içerisinde bir ilk olan uygulama ile ESO Üyeleri özellikle güncel gelişmelerden ve iş dünyasını yakından ilgilendiren konular ESO Haber Youtube kanalından canlı yayınlarla takip ediyor.

Koronavirüse karşı Eskişehir Sanayi Odası’nın hazırladığı afişler, Eskişehir Sanayi Odası üyelerine dağıtıma başlandı. Oda üyelerinin idari ofislerine ve üretim alanlarına asılması, tüm çalışanların bilgilendirilmesi için batırılan afişler Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Dairesi Başkanlığı’nın direktifleri doğrultusunda 14 kuralla Yeni Koronavirüse karşı alınması gereken tedbirleri içeriyor.

Covıd-19 Salgını İle Mücadele Sürecinde İşletmeler İçin Öneriler Raporu yayınlandı.

Valilik, İç İşleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşılan  güncel haberlerin tamamı üyelere SMS, WhatsApp, Mail ve sosyal medya kanallarıyla ulaştırıldı. Üyeler her türlü alınan karar ve tedbir ile ilgili bilgilendirildi.

ESO Yönetim Kurulu Üyeleri, koronavirüsten korunmanın yolları konusunda farkındalık oluşturmak için 14 kuralı görüntülü-sesli video aracılığı ile üyelere hatırlattı.

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Covit-19 Koronavirüspandemisi nedeniyle dijitalleşme faaliyetlerine bir yenisini ekledi. Bu kapsamda ESO ilk online meslek komitesi toplantısı gerçekleştirildi.

Ayrıca Meslek Komitesi Başkaları ile de ESO Genişletilmiş Meslek Komitesi Başkanları toplantısı online olarak yapıldı.

 Online eğitimlerin ilki olan ‘Sürekli İyileştirme ve Verim Artışı” online eğitimi düzenlendi.

Online seminerlerin ilki olan “ “PİYASALARA VE EKONOMİYE BAKIŞ” online semineri Ekonomist Erkin Şahinöz’un katılımları ile gerçekleştirildi.

Eskişehir Valiliği Koordinasyonunda, Eskişehir Sanayi Odası maske üretimine başladı.

 


Etiketler; #eso #korona
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.