50 milyonluk bir kredi paketi oluşturuldu

Eskişehir OSB Müdürlüğünün Covid-19 Kapsamında Yaptığı Çalışmaları yetkilire sorduk;

50 milyonluk bir kredi paketi oluşturuldu
11 Nisan 2020 Cumartesi 13:40

1-Bu zorlu süreçte bizler için canla başla çalışan sağlık personelinin kullanması için Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğüne doktor ve sağlık çalışanlarına iletilmek üzere ilk etapta maske ve eldiven desteğinden bulunduk.

2-İkinci etapta bu hafta içinde yine Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğüne ve ESOGÜ Tıp Fakültesine temin ettiğimiz tek kullanımlık tulum ve önlük desteğinde bulunduk.

*OSB’DEKİ SANAYİCİLERİMİZ İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR*

1-Sanayicilerin krediye ucuz ulaşmaları için 50 milyonluk bir kredi paketi oluşturuldu. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulunun “Nefes Kredisi Projesi” kapsamında Eskişehir OSB olarak bu projeye 5 milyon TL ile katkı verme kararı aldık. Proje kapsamında EOSB’ye kayıtlı sanayicilerimize 50 milyon TL kredi dağıtılacaktır.

2-Sanayideki çarkların durmaması için firmalarımızı düzenli olarak arayarak ihtiyaçlarını tespit ederek, Sanayi Bakanlığı’na talepler iletilmektedir.Bu dönemde sanayimiz ile Bakanlığımız arasında ciddi bir köprü vazifesi görmekteyiz. Gelen tüm talepler ilgili mercilerle paylaşılmaktadır.

3-Eskişehir OSB'de üretim yapan firmalarımızın maske ihtiyaçları tespit edilerek Eskişehir Valiliğine hızla iletilmiştir. Bu konuda valiliğimizle koordinasyon halinde çalışmaları sürdürmekteyiz.

4-Bölgemizdeki sanayi kuruluşlarından gelen ve hızla çözülebilecek tüm talepler Yönetimimiz ve Müdürümüz tarafından birebir görüşmelerle kamu otoritesine aktarılmakta ya da yazılı olarak ilgili mercilere iletilmektedir.

5-Eskişehir OSB Yönetimi olarak, çalışmalarımıza ara vermeden devam etmekteyiz. Haftalık Yönetim Kurulu toplantılarına ara vermeden, uzaktan bağlı yöntemiyletelekonferans şeklinde toplantılar sürdürülmekte, tüm OSB yatırımları ile çalışmalar yakinen takip edilmektedir.

6-Sanayi kuruluşlarının son düzenlemeler ve açıklanan kararlar neticesinde “Çalışma Hayatıyla” ilgili merak edilen konuları ve bu dönemde firmaların doğru karar almasına yardımcı olmak amacıyla değerli bir hocamıza hazırlattığımız çalışmayı (8 Soru-8 Cevap) tüm sanayicilerimize en kısa sürede e-posta yoluyla ulaştırdık.

7-Covid-19’a yönelik farkındalığı artırmaya yönelik billboardlara asıl görseller ile çalışanlar ve sanayiciler bilgilendirildi.

8-Pandemiye karşı alınacak önlemleri anlatan poster ve video çalışmaları dijital ortamda ve basılı ortamda tüm sanayicilerimize ulaştırıldı,

9-Dezenfeksiyon işlemleri tüm birimlerimizde yapıldığı gibiek olarak sosyal tesislerde, camilerimizde ve lojistik merkezinde de aynı uygulamalar düzenli olarak yapılmıştır.

10-Sanayi kuruluşlarımızın bu dönemde rutin işlerinin aksamaması için başvuru evraklarını dijital ortamda sunabilecekleri e-başvuru sistemi sanayicilerimize hatırlatılmış, işlemler oraya yönlendirilmiştir.

11-Bakanlıkların ve Valiliğimizin aldığı tüm tedbir ve kararlar hızla hem Bölge Müdürlüğümüzde uygulanmakta hem de üyelerimize hemen bildirilmektedir.

12-Eskişehir OSB’deki “Arıtma Tesisinde” covid-19 virüsü için kireç uygulamasına geçilmiş olup arıtılmış suda oluşabilecek covid-19 etkisi tamamen giderilmiştir.

13-Pandemi süresince sanayi kuruluşlarımızın güvenliğini sağlamak için emniyet teşkilatıyla/kolluk kuvvetleriyle irtibata geçilerek, OSB genelinde devriye gezmeleri yönün de istekte bulunulmuş ve rutin devriyelere başlamıştır. Bölge genelinde güvenlik ve kontrol önlemleri arttırılmıştır.

14-Pandemi süresince OSB’deki tüm elektrik-doğalgaz-su-internet-arıtma-itfaiye-bakım-onarım gibi ana konularda hiçbir hizmette aksatma yaşanmamış olup bölgemizdeki tüm sanayi kuruluşlarına 7/24 hizmet verilmeye devam edilmiştir.

*EOSB MÜDÜRLÜĞÜNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR*

1-EOSB Müdürlüğünde personelimiz de dönüşümlü çalışma sistemine geçildi ve sosyal mesafe kuralına azami şekilde uyulmaktadır.

2-Tüm personele maske dağıtılmış olup, herkesin maskeyle çalışması sağlanmaktadır.

3-Personelin ve gelen tüm kişilerin her gün düzenli ateş ölçümü yapılmaktadır.

4-Bölge Müdürlüğünün binası belli aralıklarla sürekli dezenfekte çalışması yapılmaktadır.

5-Yine kurum içinde birçok noktaya dezenfektan konularak, personelin kullanması sağlanmaktadır. Her yere uyarı levhaları asılmış olup, belli alanlarda mesafe koruyucu bariyerler konulmuştur.

6-OSB Müdürlüğüne maskesiz kimse alınmamakta ve misafir kabul edilmemektedir.

7-İl Hıfzıssıhha kurulunun almış olduğu karara göre personele yemek verilme uygulaması aynı gün kaldırılmıştır.

8-Bu pandemi döneminde kronik rahatsızlığı olduğunu belgeleyen personellerimize ve hamile personellerimize pozitif ayrımcılık yapılmış olup, bu dönemde onlar izinli sayılmış ya da evden çalışmaya başlamışlardır.

9-Personel servislerinde gerekli hijyen kuralları ve dezenfeksiyon işlemleri uygulanarak serviste sosyal mesafe kuralları sağlanmıştır.

10-Yatırımı devam eden tüm şantiyelerimizde covid-19’a yönelik tüm tedbirlerin alınması için gerekli özen ve uyarılar ve farkındalık toplantıları yapılmıştır. İlgili tüm personel uyarılmış ve kuralları azami uyumu sağlanmıştır.

11-Eskişehir OSB’de bulunan “EOSB Meslek Lisesi” alınan karar doğrultusunda yüz yüze eğitime ara vermiş, tüm okullarda olduğu teknik altyapı kurularak hemen uzaktan eğitime geçilmiş olup, halen eğitim vermeye devam etmektedir.

12-Pandemi döneminde OSB içinde yaşamını sürdüren ve gözetimimiz altında olan sokak hayvanlarımızda unutulmayarak mama desteklerine ve beslemelerine aralıksız devam edilmektedir.

13-Yaşanmakta olan pandemi sonrasında OSB bünyesinde “Afet ve Müdahale Koordinasyon Birimi” kurulmuş olup, sadece bu salgın için değil ilerleyen dönemlerde meydana gelebilecek tüm olumsuz durumlarda risk planlaması vegerekli tedbirler alınması için çalışma yapacak dijital ve akıllı karar alma sistemlerinin çalışacağı bir birimin oluşturulması için çalışmalar başlanmıştır.

14-Son olarak Covid-19’a yönelik BEBKA Kalkınma Ajansı tarafından açılan destek programına, covid-19 için alınabilecek tedbirlere yönelik projelerin hazırlanmasınabaşlanmıştır. Yakın zamanda hazırlanan projelerimiz BEBKA’ya sunulacaktır.


Etiketler; #eskişehir #EOSB
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.