Eskişehir Frankfurt’a gidiyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Frankfurt Belediyesi’nin davetlisi olarak Almanya’ya gidiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in başkanlığını yapacağı kafilede belediye bürokratlarının yanı sıra Frankfurt’ta düzenlenecek dostluk turnuvasında Eskişehir’i temsil edecek Anadolu Üniversitesi futbol takımı da bulunuyor.

Eskişehir Frankfurt’a gidiyor
15 Ağustos 2019 Perşembe 16:47

Kardeş şehir anlaşmaları ile kültür, sanat, eğitim, spor, ticaret gibi birçok farklı alanda dünyanın dört bir yanındaki kentler ile iyi ilişkiler kuran Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Frankfurt Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek turnuva için Almanya’ya gidiyor. Geçtiğimiz yaz Eskişehir’de düzenlenen ve Frankfurt’tan da 2 takımın katıldığı turnuvada şampiyon olan Anadolu Üniversitesi Futbol Takımının Eskişehir’i temsil edeceği turnuva, 18 Ağustos tarihinde düzenlenecek. Turnuvaya Frankfurt’tan Tus Makkabi ve Fv Saz-Rock takımları ile Tel Aviv’den Shapiro Community Center takımı katılacak.

Almanya’nın Frankfurt kenti ile farklı alanlarda iyi ilişkiler kurduklarının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen “Bizim için kardeş şehir anlaşmaları kağıda atılan bir imzadan çok daha fazlasını ifade ediyor. Bu anlaşmalar sayesinde kültür, sanat, eğitim, ticaret gibi birçok alanda farklı kentlerin kendi aralarında köprüler kurmasına vesile oluyoruz. Bu anlamda en iyi ilişkileri Frankfurt Belediye Başkanı Sayın Feldmann ve Frankfurt kenti ile kurduğumuzu söyleyebilirim. Geçtiğimiz yaz Eskişehir olarak bizlerin ev sahipliği yaptığı ve bu yaz ise Frankfurt Belediyesi’nin düzenleyeceği turnuvaya katılmak için yaklaşık 30 kişilik bir kafile ile Almanya’ya gidiyoruz. Frankfurt Belediyesi’nin düzenleyeceği turnuvada şehrimizi Anadolu Üniversitemizin futbol takımı temsil edecek. Ayrıca Frankfurt’un kent içi ulaşım firması olan VGF de kardeş şehir olmamız vesilesiyle Frankfurt’ta hizmet veren metrolardan birini şehrimizin görselleri ile süslüyor. Bu metronun hizmete girmesi nedeniyle de kentte bir tören düzenlenecek. Sayın Feldmann ve belediye bürokratlarımız ile bu törene de katılacağız. Uluslararası alanda ülkelerin çeşitli sebeplerle kurmakta zorlandığı iyi ilişkileri yerel yönetimler olarak başarıyla sürdürdüğümüze inanıyorum. Sadece Frankfurt ile değil, dünyanın dört bir yanındaki diğer kardeş şehirlerimiz ile ilişkilerimizi ileriye taşıyacak proje ve etkinliklere imza atmaya devam edeceğiz” dedi. 

       

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.