İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş: Türk-İş, bir kez daha işçiyi masada bıraktı

Toplu Sözleşme Görüşmeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'a tepki gösterdi

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş: Türk-İş,  bir kez daha işçiyi masada bıraktı
15 Ağustos 2019 Perşembe 16:58

Toplu Sözleşme Görüşmeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'a tepki gösterdi. "Kamu kesimi işyerlerinde çalışan 200 bin kamu işçisi için yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde, bir hafta önce Hükümetin teklifini “komik” bularak grevi gündeme getiren Türk-İş, bir hafta sonra hemen hemen aynı teklifi imzalayarak, bir kez daha işçiyi masada bıraktı, bununla kalmadı, önümüzdeki dönemlerde toplu sözleşme masasına oturacak özel sektör işçileri ile kamu çalışanlarının pazarlık masasının önüne de duvar ördü" diyen Ektaş, Genel Başkan Atalay'ı istifaya davet etti.

Ektaş’ın açıklamasında şu ifadelere yer aldı:

Hatırlanacağı gibi Türk-İş masaya birinci yılın ilk yarısı için 300,00 TL seyyahen zam ve yüzde 15, ikinci yarısı için yüzde 4 zam talep etmiş, hükümet kanadı ise yılın ilk yarısı için 80,00 TL seyyahen zam ve yüzde 7, ikinci yarısı için ise yüzde 4 teklif etmişti. Bu teklifleri komik bulduğunu belirten Türk-İş Başkanı, grev kararı dahil her türlü kanuni haklarını kullanacakları restini çekmişti.

Ancak, daha bu sözlerin üzerinden kısa bir süre geçmeden Türk-İş kendisine teklif edilen ilk rakamlarla anlamlı hiçbir farkı olmayan 150,00 TL seyyahen zam, yüzde 8 + yüzde 4 zam teklifine imza atarak kendine inananları hayal kırıklığına uğrattı.

Türk-İş’in imzaladığı bu sözleşmenin ne kadar vahim, ne kadar sefalet yüklü ve işçi aleyhine olduğu; gerçekleşen enflasyon rakamları, Sayın Cumhurbaşkanının maaşına yapılan yıllık yüzde 26, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Sayın Bülent Arınç ve arkadaşlarına yapılan yüzde 50 artış, özel sektör sendikalarından Tek Gıda İş'in ETİ Bisküvi'de imzaladığı yüzde 33, Kristal İş’in Şişecam’da imzaladığı yüzde 30 oranlı toplu iş sözleşmeleri ile karşılaştırıldığında daha net anlaşılabilmektedir.

Bu yaşananların ışığında, tüm işçi kardeşlerimizi siyasal farklılıklarını bir tarafa bırakarak emek mücadelesinde yol katedecek isimler etrafında birleşerek Türk Sendikal hareketine sahip çıkmaya davet, Sayın Ergün Atalay’ı ise istifaya ediyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.