Eskişehir Eğitim Sen: Öğretmenlerin %96'sının onaylamadığı bu tasarı derhal geri çekilmelidir.

AK Parti’nin hazırladığı Öğretmen Meslek Kanun Teklifi’ni protesto etmek amacıyla bir araya gelen Eğitim Senli öğretmenler “Öğretmenlerin %96 nın onaylamadığı bu tasarı derhal geri çekilmelidir” dedi.

Eskişehir Eğitim Sen:  Öğretmenlerin %96'sının onaylamadığı bu tasarı derhal geri çekilmelidir.
01 Şubat 2022 Salı 16:06

Şube başkanı Faik Alkan tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 31 Aralık 2021 tarihinde TBMM’ye sunulmasından bu yana eğitim emekçilerinin gündemini oluşturan Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı, eğitim çalışanlarının ve sendikaların tamamına yakınının eleştirilerine rağmen bugün TBMM Genel Kurulu gündemine getirilecektir.

Öğretmenlerin %96'sının onaylamadığı bu tasarı derhal geri çekilmelidir.

BU TASARIDA EĞİTİM EMEKÇİLERİNİN TALEPLERİ YOKTUR!

Gerçek bir meslek kanunu yapılmak isteniyorsa, ILO-UNESCO ortak belgesi olan Öğretmenlerin Statüsü Tavsiye Kararı doğrultusunda adımlar atılmalıdır.

Bu tasarıyı hazırlayanlar unutmamalıdır ki, öğretmenlik uzmanlık mesleğidir. Bu temel gerçeği kimse yok sayamaz.Öğretmenlik Kariyer mesleği olamaz.

Ekonomik taleplerimizi kariyere ve sınava endeksleyen Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifini kabul etmemiz mümkün değildir. 3600 ek göstergeyi seçim malzemesi olarak gören anlayışın hazırladığı bu tasarı kabul edilemez.

Anayasa aykırı olan, eşit işe eşit ücret politikasını ortadan kaldıran bu tasarı kadüktür. Çünkü Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin getirdiği Adaylık Değerlendirme Komisyonu, aday öğretmenlerin iş güvencesini tehdit etmektedir.

Eğitim Sen olarak diyoruz ki, bu tasarının maddelerinde ,

  • Ücretli, sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler arasındaki ayrımı görmeyen,
  • Ataması yapılmayan öğretmenlerin acısını hissetmeyen,
  • KHK’li öğretmenlerin haksız ve hukuksuz ihraçlarına kayıtsız kalan,
  • Kariyer basamaklarına indirgenmiş
  • Özel sektördeki emek sömürüsüne son veren
  • Liyakatı öne çıkaran maddeler yoktur.

Okullarda mesleki dayanışmayı ortadan kaldıracak olan Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifini kabul etmiyoruz. Tarihe mücadele ile kazınmış, son sözümüzü söylüyoruz:

Öğretmen yalvarmaz,

Öğretmen boyun eğmez,

Öğretmen el açmaz,

Öğretmen ders verir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.