Eskişehir'e müjdeli haber: Yüzlerce hektarlık orman arazisi kurtuldu

Tepebaşı ve Mihalgazi’de yapılması planlanan altın gümüş madeni arama tesisi için yapılacak olan ÇED toplantısı yetkili firma tarafından iptal edildi. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç yaşanan gelişmeyi “gözün aydın Eskişehir” diyerek paylaştı

Eskişehir'e müjdeli haber: Yüzlerce hektarlık orman arazisi kurtuldu
06 Ocak 2024 Cumartesi 00:51

Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır Maden, Eskişehir’de altın-gümüş madeni bulabilmek için sondaj çalışmaları yapıyordu. Çevresel Değerlendirme Raporu (ÇED) için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na 12 Aralık’ta başvuru yaptı. 9 Ocak’ta Mihalgazi’ye bağlı Alpagut Mahallesinde yapılması planlanan ÇED toplantısı yetkili firma tarafından iptal edildi. İptal duyurusu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü sayfasında duyuruldu.

Ataç: Gözün aydın Eskişehir

Yaşanan gelişme sonrasında Tepebaşı Belediye başkanı Ahmet Ataç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Tepebaşı ve Mihalgazi'de ormanlarımızı, toprağımızı, havamızı tehdit eden altın-gümüş madeni arama faaliyetiyle ilgili ÇED süreci sonlandırıldı. Kazanan doğa, kazanan şehrimiz oldu. Sağlıklı bir gelecek için mücadelemize devam edeceğiz çünkü Eskişehir kıymetlidir

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.