Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Odunpazarı-Atatürk Lisesi kavşaklarında düzenleme yapacak

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, şehrin kalbi olan Odunpazarı ve Atatürk Lisesi kavşaklarında özellikle pik saatlerde yaşanan trafik sıkışıklığını azaltmak üzere hayata geçireceği kavşak düzenleme projesine 11 Temmuz Salı günü başlıyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Odunpazarı-Atatürk Lisesi kavşaklarında düzenleme yapacak
06 Temmuz 2023 Perşembe 14:16

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde hayata geçirdiği yayalaştırma kararları ile bölgelere değer katmaya devam ederken kent içi trafikteki yoğunluğu azaltmak ve ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) arasında imzalanan hizmet protokolü ile tamamlanan Eskişehir Ulaşım Ana Planı Revizyonunda yer alan kavşak düzenleme önerileri doğrultusunda yeni bir kavşak düzenleme çalışması hayata geçiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı ve Atatürk Lisesi kavşaklarında özellikle pik saatlerde yaşanan trafik sıkışıklığını çözmek ve ulaşımı kolaylaştırmak için yapacağı kavşak düzenlemesi ile kavşaklarda geometrik düzenleme çalışmaları, şeritler ve şerit genişliklerini düzenleyecek.

Çalışmayla birlikte yapılacak sinyalizasyon düzenlemeleriyle bölgedeki seyahat sürelerinin kısaltılarak, trafik güvenliğinin ve konforunun artması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri çalışmanın vatandaşların günlük seyahatlerini daha güvenli ve hızlı hale getirmek için başlatılacağını belirterek, eğitim öğretim dönemi başlamadan düzenlemenin tamamlanacağını ifade ettiler.

Yetkililer ayrıca bölgede yapılacak çalışmalar öncesi Esgaz, OEDAŞ, Türk Telekom, ESKİ Genel Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ile düzenlenen toplantılarla düzenlemeler hakkında bilgilendirme yapıldığını, kurumların yapacağı çalışmalar hakkında da gerekli kararların alındığını belirttiler.

Düzenleme kapsamında ilk olarak Alaaddin Parkı çevresi trafiğe kapatılacak. Burada bulunan otobüs durakları Alaaddin Parkı üst tarafına taşınacak. İki Eylül Caddesi istikametinden gelen araçlar Alaaddin Caddesi kapalı olacağı için ulaşım tek yön ara sokaklardan sağlanacak. Çalışmayla Cumhuriyet Bulvarı (Adliye) ile Atatürk Lisesi arasındaki geniş orta refüj küçülecek ve şerit sayısı 3’e çıkarılacak. Atatürk Lisesi önünde bulunan dönel kavşak kaldırılacak, yeni bir kavşak düzenlemesi yapılacak. Çalışmanın tamamlanmasıyla Cumhuriyet Bulvarı, Yunus Emre Caddesi girişi, Atatürk Lisesi önü, Atatürk ve İki Eylül caddelerini bağlayan bölgede trafik yoğunluğunun önlenmesi amaçlanıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.