ESKİŞEHİR BAROSU KÜLLİYEDEKİ ADLİ YIL AÇILIŞINA KATILMAYACAK

Beştepe’de yapılacak yeni adli yıl açılış töreni için Yargıtay’ın gönderdiği davet yazısına İzmir, İstanbul, Ankara Muğla, Antalya, Adana, Aydın, Van, Ordu, Bursa, Kocaeli, Mersin, Şanlıurfa, Eskişehir, Balıkesir, Hatay, Düzce ve Dersim barolarından ret yanıtı geldi.

ESKİŞEHİR BAROSU KÜLLİYEDEKİ ADLİ YIL AÇILIŞINA KATILMAYACAK
19 Ağustos 2019 Pazartesi 10:06

Beştepe’de yapılacak yeni adli yıl açılış töreni için Yargıtay’ın gönderdiği davet yazısına İzmir, İstanbul, Ankara Muğla, Antalya, Adana, Aydın, Van, Ordu, Bursa, Kocaeli, Mersin, Şanlıurfa, Eskişehir, Balıkesir, Hatay, Düzce ve Dersim barolarından ret yanıtı geldi. Öte yandan Türkiye genelinde 41 baronun davete katılmayacağı öğrenildi.

Geleneksel olarak Yargıtay binasında yapılan adli yıl açılış töreni ilk kez 2016'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılmış ancak tepkiler nedeniyle 2017'de yine Yargıtay'a alınmıştı. 2018-2019 Adli Yıl açılışı ise, bir kez daha Saray'da yapılmıştı.

TBB, SARAY'DAKİ AÇILIŞA KATILMA KARARI ALDI
Türkiye Barolar Birliği (TBB), Ankara Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 2 Eylül’de gerçekleştirilecek adli yıl açılış törenine katılacağını duyurdu. 
Yazılı bir açıklama yapan Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu “Bizim de sorunları konuşarak, iletişim kurarak hep birlikte çözebileceğimize inancımız tamdır” dedi. 

TBB açıklamasının tam metni şöyle: 
"Yargıtay Başkanlığı’nın Adli Yıl Töreni’ne Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nı davet etmesi üzerine konu Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu’nda tüm yönleriyle görüşülmüştür.  
Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu törene katılım sağlanmasına karar vermiştir. 
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu törene katılacak ve eskiden beri gelen geleneğin devamı olarak Yargıtay Başkanı Sayın İsmail Rüştü Cirit ile birlikte Adli Yıl açış konuşmasını yapacaktır. 
Meslektaşlarımızın ve milletimizin beklentisi sorunlarımızın konuşarak çözülmesidir. Bizim de sorunları konuşarak, iletişim kurarak hep birlikte çözebileceğimize inancımız tamdır."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.