Engelli Sorunları Unutulmamalı

Odunpazarı Kent Konseyi ve Yunus Emre Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Bademlik Spor Merkezi parkur kuruldu. Kurulan parkurda Görme Engellileri günlük hayatta sürekli yaşadı sorunlar empati parkurunda anlatıldı.

Engelli Sorunları Unutulmamalı
04 Aralık 2017 Pazartesi 13:22

Düzenlenen etkinliğe Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Görme Engelliler Derneği Başkanı ve Görme Engelliler İl Temsilcisi Kadir ve Odunpazarı Spor İşleri Müdürü ve TÜFAD Başkanı Ahmet Bingöl, Odunpazarı Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fisun Şarlar Uzunoğlu ve 75.Yıl Mahalle Meclisi Başkanı Arif Necmi Türe katıldı.

Etkinliğe vatandaşlar ve Spor Kulubü öğrencileri gözlerini kapatarak, görme engelli bireyleri anlamak adına Görme Engelliler için yapılan hissedilebilir yüzey üzerinde yürümeye başladılar. Farklı yaş gruplarından oluşan engelillerin gün içerisinde yaşadıkları sorunları hissediliebiri yüzey boyunca farklı engelle karşılaştılar. Görme engelli birey günlük hayatta spor etkinliklerini anlatan Goal Ball Görme Engellilerin oyununa benzetilen, gözlerini bantla kapatılıp hisleriyle hareket ettiler.  

En önemli sorunların başında günlük hayatlarında engellilerin yaşadıkları sıkınıtılara çözüm noktasına değinen Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru; "Odunpazarı Kent Konseyi ve Yunus Emre Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü ile görmeyen bireylerin yaşadıkları sorunlar ve bu konuda çocuklarımızın engellere karşı nasıl yardımcı olabileceklerini öğrenmeli. Yaşadıkları zorlukları hissederek sorumluluk duymalarını hedefledik. En önemli sorunların başındada günlük hayat içerisinde engellerin zorluklarını çözüm noktasında kamu kurum ve kuruluşlar ve yerel yöntemlerin ciddi çalışmalara imza atmalarını umut ediyoruz."diye söyledi.

Engelli bireyleri anlamak adına bu tür etkinlikleri her zaman yapmaya devam edeceğini dile getiren yetkiller, birbirinden farklı ödüller takdim edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.