ENERJİ BAKANLIĞI MUHTARLARI DÜŞÜNDÜ!

Enerji Bakanlığı yetkilileri, Alpu’da kurulması planlanan termik santral için muhtarları topladı. Muhtarların santralle ilgili endişelerini gidermek yerine, cilt bakım ve koruma ürünleri hediye etti.

ENERJİ BAKANLIĞI MUHTARLARI DÜŞÜNDÜ!
19 Kasım 2017 Pazar 14:05

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, Eskişehir’deki muhtarlarla Alpu’da kurulması planlanan termik santrali konuşmak için buluştu. 200’e yakın muhtarın davet edildiği toplantıya yaklaşık 100 muhtar katıldı.

Tasigo Otel’de gerçekleşen toplantı basına kapalı yapıldı. Ancak toplantının ayrıntıları basına sızdı.  Sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin, mühendislerin, belediye başkanlarının, siyasi parti temsilcilerinin davet edilmediği toplantıda muhtarlar ile konuşmacılar arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Bakanlık yetkilileri tarafından süslü cümleler kuruldu. ‘İstihdam’ denildi, ‘seracılık’ denildi, ‘hayvancılık’denildi… Bakanlık yetkilisi bir konuşmacının Rize’deki hidroelektrik santral (HES) ile ilgili vatandaşların yaptığı protestoları hatırlatarak, santrale karşı çıkanları marjinal sol gruplarla ilişkilendirdiği iddia edildi. Bu sözler salonda tansiyonu yükseltti.

Termik santrali neden istemediklerini anlatmak isteyen muhtarların sık sık sözleri kesildi. Konuşturulmayan bazı muhtarların, bakanlık yetkililerine tepki göstererek salonu etti.

Toplantının en traji komik yanı ise muhtarlar için hazırlanan cilt bakım ve korunma ürünleri oldu. Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından hazırlanan ürünlerin içerisinde sabun, yara merhemi, cilt maskesi, cilt bakım kremi ve tüy dökücü krem yer aldı. Bazı ürünlerin içeriğinde kömür suyunun yazılı olduğu ürünler, paketlenerek muhtarların oturacağı sandalyelerin üzerine bırakıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.