Emekliler Eskişehir'den çağrıda bulundu: Adaletli gelir dağılımı istiyoruz

En düşük emekli aylığının da 10 bin liraya çıkarılacağını aktaran Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi Başkanı Nalan Karagöz, "Biz emeklilere, dul, yetim ve engellilere yine sefalet içinde bir yaşam dayatılıyor" dedi.

Emekliler Eskişehir'den çağrıda bulundu: Adaletli  gelir dağılımı istiyoruz
17 Ocak 2024 Çarşamba 18:42

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 ek zam yapılacağını açıkladı ve en düşük emekli maaşı 10 bin TL olduğunu söyledi.

"Bekar bir kişinin en düşük yaşam maliyeti 24 bin TL"

Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi artan enflasyonla birlikte yüzde 5'lik zamma tepki gösterdi. Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi adına açıklama yapan Nalan Karagöz, "Kısa adı ENAG olan Enflasyon Araştırma Grubunun yıl sonu verilerine göre enflasyon yüzde 127 yi aşmıştır. SGK, yargıda ve maliye'de örgütlü olan kısa adı BES olan Büro Emekçileri Sendikası BES AR'ın Kasım ayı verilerine göre açlık sınırı 18 bin lirayı, yoksulluk sınırı 53 bin lirayı geçmiştir. Bekar bir kişinin tek başına aylık en düşük yaşam maliyeti ise 24 bin lirayı aşmıştır." şeklinde konuştu.

"Adaletli gelir dağılımı istiyoruz"

Tüm bu bilimsel gerçek verilere karşın AKP’nin tek adam rejiminin en düşük emekli maaşını 10 bin lira olarak açıklamasıyla övünmesi ve de 2024 yılını emeklilerin yılı olarak ilan etmesi resmen emeklilerle dalga geçmek ve alay etmek olduğunu aktaran Karagöz, "Geçmiş dönemlerde olduğu gibi yine dağ fare doğurdu. Biz emeklilere, dul, yetim ve engellilere yine sefalet içinde bir yaşam dayatılıyor. Bunu kabul etmiyoruz. Herkes için bilimsel verilere uyumlu adaletli gelir dağılımı istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Tüm emeklileri mücadelemize davet ediyoruz"

Emekli, yetim, dul ve engellinin en düşük aylık maaşı, en düşük maaş alan memur maaşına eşitlenmesi gerektiğine değinen Karagöz, "Hemen ardından da yoksulluk sınırının üzerine çıkarılması için yasal düzenleme yapılmalıdır. Adaletin ve Kalkınmanın gereği budur. Taleplerimiz afaki değil, bilimsel verilere uyumludur .16 milyon emekli olarak eşlerimiz ve çocuklarımızla birlikte 40 milyon seçmeni oluşturuyoruz. İnsanca Yaşam Haklarımız ve Taleplerimiz için mücadelemizi yükselteceğiz. 31 Mart 2024 tarihinde yerel seçimlerde sandık önümüze gelecek. Emeklilerin insanca yaşam haklarını ve taleplerini yok sayanları, bizde sandıkta yok sayacağız. Mücadelemizi her gün daha da yükselteceğiz. Tüm emeklileri, yetimleri, dul ve engellileri birlikte mücadelemize katılmaya davet ediyoruz." diye belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.