Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan: Mülakat demek torpil demektir

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçimden yaklaşık bir ay önce “Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağım” demişti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim vaadinin aksine öğretmen atamalarında mülakat yapılacağını açıkladı. Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan,yeni mülakat uygulamasına tepki göstererek, “Bu uygulama bir kez daha bilimden, pedagojiden uzak bir Milli Eğitim Bakanlığına sahip olduğumuzu göstermektedir” dedi

Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan: Mülakat demek torpil demektir
17 Eylül 2023 Pazar 11:39

Alkan yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Kutsal kabul edilen öğretmenlik mesleği bu iktidarın politikaları ile adeta linç edildi. Ucube bir meslek kanunu, torpil, liyakatsızlık derken şimdi de zaftan konu çek, 5 dakika düşün, ders anlat, seni öğretmen olarak atayalım, torpilin de varsa uygulaması başladı. Bu uygulama bir kez daha bilimden, pedagojiden uzak bir Milli Eğitim Bakanlığına sahip olduğumuzu göstermektedir.

Eğitim Sen Şube olarak soruyoruz:

-Yeni atanacak bir hâkime bir komisyon huzurunda dava baktırıyor musunuz?

- Yeni atanacak bir doktorun kurul önünde hastayı teşhis ve tedavisini izliyor musunuz?

-Yine yeni atanan bir polisin performansını jüri önünde ölçmüyorsanız öğretmenin de “Beş dakika” düşünme süresi verilerek komisyon önünde tasarlayıp anlatacağı 40 dakika ders ile öğretmenlik mesleğine uygun olup olmadığına karar verebilir misiniz?

Bu mülakat uygulamasını getiren Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarına unuttukları öğretmenlik mesleğini hatırlatmakta yarar var.

Her mesleğin gelişim, birikim ve deneyim süreci vardır. öğretmenlikte böyledir. Eğitim fakültesine girişte bu koşulu aramıyorsanız, mezun olduktan sonra da arayamazsınız. Fakültede “Okul Deneyimi” uygulamasını öğrenim sürecinde her sınıf düzeyinde koyar bu sorunu çözersiniz. Öğretmenlik gönül mesleğidir, derslere girile girile; öğretim programı uygulana uygulana, sınıf atmosferi soluna soluna, ders anlatıla anlatıla, kalplere dokuna dokuna, öğrenilen bir meslektir ve bu öğrenmenin bir sınırı, yeri ve zamanı, yaşı yoktur.

Mülakatta Bakanlığın bürokratları 'bize ders anlatın seni atayalım" demektedirler. Sanki rastgele bir konu söyleyip ders anlatın demekle ders anlatılabiliyormuş gibi. 29 yıllık bir eğitimci ve sendika başkanı olarak işbilmezlere hatırlatmak isterim: Konuyla ilgili hazırlık yapmadan, ders akışı hazırlamadan, materyal hazırlamadan, karşında öğrenci olmadan nasıl ders anlatılıyor ben bilmiyorum.

Mülakat demek torpil demektir bu uygulama ile torpili, hak yemeyi yasal hale getirmek, vicdanları yaralamaktır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.