Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan: Kamunun kaynakları neden öğrencilerimiz için kullanılmamaktadır?

Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, Eskişehir’deki okullara deprem bölgesinden 3 bin civarında yeni öğrenci geldiğini belirterek, . “limizde anaokullarına dağıtımından artan kumanya depremzede öğrencilere bölüştürülerek öğlen yemeği olarak verilmektedir. Menüde bir parça ekmek, kahvaltıda verilen küçük bal, helva” dedi.

Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan: Kamunun kaynakları neden öğrencilerimiz için kullanılmamaktadır?
02 Mart 2023 Perşembe 12:03

Deprem bölgelerinden Eskişehir'e gelen öğrencilerin en temel sorunu sağlıklı bir öğün yemek yiyebilmek olduğunu belirten Alkan, “Deprem ülkemizde insani krize yol açmıştır. Vicdanları sızlatacak sahnelere tanıklık etmekteyiz. Eskişehir' de bu kadar da olmaz dedirten şeyler de yaşamaktayız. İlimizde anaokullarına dağıtımından artan kumanya depremzede öğrencilere bölüştürülerek öğlen yemeği olarak verilmektedir. Menüde bir parça ekmek, kahvaltıda verilen küçük bal, helva. Uyarılarımıza rağmen sorunu çözmekle yükümlü İl Milli Eğitimden adımlar bir türlü atılmamaktadır. Eskişehir kamuoyunun vicdanına sesleniyoruz: Bir parça ekmek, bir kutu helva, bir küçük bal ile sağlıklı şekilde öğrencilerimizi beslenmek mümkün müdür? Kamunun kaynakları neden öğrencilerimiz için kullanılmamaktadır?” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.