Eğitim Sen: 19 Mayıs ve 18 Mart neden belirli günler ve haftalar listesinden çıkarıldı? Yerlilik millilik bu mudur?

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Sertaç Durdu, okul öncesi eğitim kurumlarını kapsayan belirli günler ve haftalar programından 19 Mayıs ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nün çıkarılmasına tepki gösterdi.

Eğitim Sen: 19 Mayıs ve 18 Mart neden belirli günler ve haftalar listesinden çıkarıldı? Yerlilik millilik bu mudur?
26 Şubat 2024 Pazartesi 16:48

Okul öncesi eğitim kurumlarını kapsayan belirli günler ve haftalar programından 19 Mayıs ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nün çıkarılmasını eleştiren Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Sertaç Durdu, “Ülkemizde yaşayan bütün halkların için emperyalist işgale karşı önemli tarihler olan 19 Mayıs ve 18 Mart, okul öncesi kurumlarının önemli gün ve haftaları programından MEB tarafından çıkarıldı. Yerli ve millilik bu mudur? Bu iki tarih Türkiye haklarının bilincini oluşturan ve kuşaklara aktarılan birikimin tarihleridir” dedi.
“MİLLİ MÜCADELEYİ ANMAK KİMLERİ RAHATSIZ ETMEKTEDİR?”
Sertaç Durdu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Tarikat ve cemaatlerin cirit attığı okullara, ÇEDES kapsamında mezar maketleri sokan, siyasal iktidar Türkiye Yüzyılı adı altında oluşturulan yeni müfredat değişiklikleri ile ortak değerlerimizi erozyona uğratmaktadır. Eğitim Sen olarak soruyoruz: 18 Mart Çanakkale Anması gibi önemli bir tarih pedagojik açıdan uygun mu bulunmadığı için okul öncesi programından çıkartıldı? Öyleyse ÇEDES ne kadar bilimsel ve pedagoji biliminin evrensel değerlerine uygundur? 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu başlatan bir tarihtir. Bu da mı artık kabul edilmiyor? Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Türkiye halklarının bağımsızlık mücadelesinin tarihini, Milli Mücadeleyi anmak kimleri rahatsız etmektedir? Eğitim bu ülkenin en büyük sorunu haline geldi. Bilimden uzak dar bir kadronun elinde adeta günlük politikalar ile içinden çıkılmaz hale getirildi. Okul öncesi eğitimin onca sorunu varken gündeme gelen bu programı kabul etmek mümkün değildir. Gerçekten Sayın Bakanımız bir reform hedefleniyorsa okul öncesi eğitim kurumlarında okullaşma oranını, derslik sayısını artırmalıdır. Öğretmen arkadaşlarımıza teneffüs hakkı bile sağlayamayan MEB, gerçek gündemine dönmelidir. Kamusal bir okul öncesi politika ile sorunları çözmelidir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.