Eğitim-İş Sendikası And'ımız kararını değerlendirdi

Eskişehir Eğitim İş Sendikası danıştayın öğrenci andının okunmasının kaldırılmasına ilişkin düzenlemenin iptaline karar vermesinin ardından bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eğitim-İş Sendikası And'ımız kararını değerlendirdi
20 Ekim 2018 Cumartesi 14:55

Danıştay tokat gibi bir karar vermiştir

Açıklama İl Sekreteri Hüseyin Yurtman tarafından yapıldı. AKP’nin Ulusal değerlerle kavgalı olduğunu her uygulamasında ortaya koyduğunu öne süren Yurtman andımızın “Ümmet toplumundan ulus toplumuna geçişin sembolü” olduğunun altını çizerek, “Danıştay, Japonya’dan ABD’ye kadar birçok ülkede, ulus bilincini güçlendirmek amacıyla kullanılan öğrenci andını, ülkemizde ırkçılık olarak tanımlayanlara gereken yanıtı aldığı kararla , andımızın okunmasında hiç bir sakınca olmadığını belirterek vermiştir. ‘İlkem: küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.’ dizelerinden rahatsızlık duyan gerici zihniyete ‘Türk Devletini ve Milletini ebediyete kadar yaşatacak çağdaş uygarlığın ve medeniyetin ortağı ve öncüsü yapacak, kişilerin refah , huzur ve mutluluğunu sağlayacak öğrenci andının kaldırılmasının haklı ve hukuksal temellere dayanmadığı anlaşılmıştır.’ diyerek tokat gibi bir karar vermiştir.” dedi

Kabul edilemeyecek iddialara itibar edilmesi mümkün değildir

Yurtman And’ımızın kaldırılmasına yönelik girişimin AKP'nin ulus devleti tahrip etme girişimlerinden biri olduğunu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin mayasını, özünü oluşturan Türklük vurgusu bir ‘ırkı’ ifade etmemektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün dünyanın faşist ırk milliyetçiliğine teslim olduğu dönemde, ırkçılığı mutlak bir kararlılıkla reddettiği tarihi belge ve hukuki metinlerle sabitken, aynı dönemde uygulamaya sokulan Öğrenci Andı ile alakalı ırkçı vurgular ve kabul edilemeyecek iddialara itibar edilmesi mümkün değildir.” sözleri ile dile getirdi.

Hükümetten yükselen homurtuları ibretle izliyoruz

Bu kararın AKP hükümetinin yandaş eğitim Sendi̇kasını da rahatsız ettiğini belirten Yurtman, “Ayrıca Danıştay’ın söz konusu kararının ardından hükümetten yükselen homurtuları da ibretle izliyoruz. İktidarın eski ve yeni adalet bakanlarından gelen kınama açıklamalarının, düne kadar Rahip Brunson davasında ‘Yargımız bağımsızdır’ demeçleriyle çelişkisinin, bir gericilik uçurumu olduğunu biliyoruz. ‘Andımız’ın okul bahçelerini şenlendirmesinden rahatsız olanlara bir kara haber daha vermeyi borç biliyoruz: Eğitim-İş olarak; MEB’in Danıştay’ın ilgili kararının gereğini yerine getirmemesi halinde her türlü hukuki ve örgütlü mücadelemizi sürdüreceğimizi duyuruyoruz.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.