"And'ımız Türkiyedir!"

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Danıştay 8. Dairesinin verdiği Andımız kararının ardından Adalar’da bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

"And'ımız Türkiyedir!"
20 Ekim 2018 Cumartesi 15:11

Açıklamayı yapan TGB İl Başkanı Ata Pervanoğlu, bu karardan dolayı büyük bir sevinç duyduklarını belirterek, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına, Türk Milleti denir’’ sözünün tescili olan Andımız, Türk gençliğinin vatansever ve Atatürkçü duygularını pekiştirmektedir. Andımızı kaldırmak Türk gençliğine, Türk Milletine yapılabilecek en büyük ihanettir.” dedi. Bekir Bozdağ’a,  Ali Yalçın’a, Mustafa Şentop’a ve Abdülhamit Gül’e seslenerek Andımızın nesinden, hangi cümlesinden rahatsız oluyorsunuz diyen Pervanoğlu, sözlerine şöyle devam etti. “Türküm denmesinden mi? Doğruyum, çalışkanım denmesinden mi ya da varlığını, milletinin varlığına armağan edecek kadar vatan sevgisiyle kuşanmış bir nesilden mi rahatsız oluyorsunuz? Andımızın kaldırılmasına en büyük mutluluğu duyan, Fethullah Gülen’in, Türk Milletinin önüne altın tepsiyle sunduğu altın neslin 15 Temmuz’da neler yaptığını görmediniz mi? Hiç mi ders almıyorsunuz?”

Kararı eleştirenlere en büyük cevabı yine Türk gençliği vereceğini belirten Pervanoğlu “Danıştay’a buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz. 18 Ekim 2018 tarihinde almış olduğu yerinde karar Türk Milletine umut olmuştur. İçerisinde bulunduğumuz terörle mücadele sürecinde verilen bu karar, cephede kahramanca savaşan Mehmetçiğimize moral olmuştur. Türk Milleti verilen bu kararla artık daha güçlü ve daha kararlıdır.” sözleri ile Türkiye Gençlik Birliği olarak, 29 Ekim’de Anıtkabir’e yürüyeceklerini duyurdu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.