Eczacılar, depremzedeler için bakanlığa çağrı yaptı

9. Bölge Eskişehir Bilecik Eczacı Odası Başkanı Metin Kamış, depremde her şeyini kaybetmiş olan insanların ilaç farkı ödemesinin vicdanen kendilerini rahatsız ettiğini belirterek, bakanlığın bir an önce gereken düzenlemeyi yapması gerektiğini söyledi.

Eczacılar, depremzedeler için bakanlığa çağrı yaptı
17 Şubat 2023 Cuma 11:48

9. Bölge Eskişehir Bilecik Eczacı Odası Başkanı Metin Kamış, depremde her şeyini kaybetmiş olan insanların ilaç farkı ödemesinin vicdanen kendilerini rahatsız ettiğini belirterek, bakanlığın bir an önce gereken düzenlemeyi yapması gerektiğini söyledi. Kamış, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilimizi etkileyen büyük felakette binlerce insanımız hayatını kaybetti. Depremden kurtulan milyonlarca vatandaşımızın bir kısmı içerisinde şehrimizin de olduğu ülkemizin birçok şehrine göç etmek zorunda kalmıştır. Bu vatandaşlarımızın sağlık problemlerinde yazılan reçetelerde normalde çıkan reçete muayene ücreti ve katılım payı ücretleri çıkmamaktadır. Lakin artık hemen hemen tüm reçetelerde az veya çok çıkan ilaç fiyat farkları ücretleri bu vatandaşlarımızın reçetelerinde de çıkmaktadır. Enkazdan ayakkabıları bile olmadan çıkan birçok vatandaşımızdan bu paraları istemek meslektaşlarımızı vicdanen inanılmaz rahatsız etmektedir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.