CHP'den deprem ve seçim çıkışı

CHP, Kahramanmaraş’ta meydana gelen, 10 kenti vuran binlerce can kaybıyla ülkeyi yasa boğan deprem felaketiyle ilgili 81 ilde eş zamanlı açıklama yaptı.

CHP'den deprem ve seçim çıkışı
17 Şubat 2023 Cuma 12:22

CHP İl Başkanı Recep Taşel, partisin il binasında düzenlediği basın toplantısında,  yetkililerin depreme müdahalede geç kaldığını ve bu nedenle binlerde insanın öldüğünü ifade etti. Devleti yönetme sorumluluğunu üstlenen iktidarın, depremin ilk anlarından itibaren koordinasyonu sağlayamadığını belirten Taşel, “En kritik saatler olan ilk 48 saatte deprem bölgelerine müdahalede geç kalınmış, vatandaşlarımızın enkaz altında can vermelerine seyirci kalınmıştır. Beceriksizlikleri on binlerce insanımızın canına mal olmuştur. İnsanlarımız enkaz altında inlerken, eğitimli ve deneyimli kahraman Mehmetçiğimiz kışlalarında bekletilmiştir. Tüm yardım ve kurtarma faaliyetlerinin koordine edildiği sosyal medyaya yasak getirilmiş, ağırlaştırılmıştır. Bununla da kalmayıp soru soran gençler, gazeteciler, bilim insanları gözaltına alınmıştır. Enkaza yardıma koşan kurumlara zorluklar çıkarılmıştır. Daha da acısı iktidardakiler, beceriksizlik ve liyakatsizlikle boyutu büyüyen bu felaketi vatandaşlara "kader planı" diye anlatmaya yeltenmişlerdir” dedi.

“BU AĞIR YIKIMA RAĞMEN BİR KİŞİ BİLE İSTİFA ETMEDİ”

“Yıkımın boyutu saygın kuruluşların hazırladıkları raporlarda da yer almaktadır. Bu ağır yıkıma rağmen bir kişi bile istifa etmemiştir” diyen Taşel, ayrıca üniversiteler için alınan uzaktan eğitim kararını da eleştirerek, üniversitelerin derhal açılarak öğrencilerin yurtlarına geri dönmeleri gerektiğini belirtti.  Deprem nedeniyle seçimlerin ertelenmesinin söz konusu olamayacağı söyleyen Taşel, “ Daha da acısı, tek adam rejimi, felaketleri fırsata çevirmeye çalışmakta, kendini kurtarmak için seçimleri erteleme planları yapmaktadır. Rolü belli isimler öne sürülerek bu konu gündeme taşınmak istenmektedir. Buradan halkımıza bir kez daha açık ve net söylüyoruz: Seçimler zamanında olacaktır. Devletin tüm kurumlarının bu gerçeği iyi bilmesi gerekmektedir. Anayasamızın ilgili maddeleri açıktır: Seçim savaş dışında ertelenemez. Savaş durumunda bile kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi alır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin de, YSK'nın da afet halinde seçimi erteleme diye bir yetkisi yoktur. Yüksek Seçim Kurulu'nun böyle bir şey talep etmesi, demokrasiye darbe girişimi olacaktır. AKP Genel Başkanının "bana 1 yıl daha verin" mesajı hiçbir şey ifade etmemektedir. Türkiye kendisine tam 20 yıl vermiştir. Artık bu saatten sonra halkın kendisine verecek değil 1 yılı, 1 saati bile kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

“İMAR AFLARINA SON VERECEĞİZ”     

Taşel açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bizim tarafımız net. Kaybedecek bir dakikamız bile yok. Şehirlerimizi yeniden inşa edeceğiz. İmar aflarına son vereceğiz. Ülkemizi yalandan, hırsızlıktan ve liyakatsizlikten arındıracağız. Bizi biz yapan değerlerimize, ahlakımıza, vicdanımıza sarılacağız. Akla ve bilime uyacağız. Refah dolu bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.