Düşün bir! Neden bıyıklılar değil de Sakallı?

SONER UÇAK YAZDI....

Düşün bir! Neden bıyıklılar değil de Sakallı?
25 Kasım 2018 Pazar 10:40

Eskişehir AK Parti İl Kongresi’nde Eskişehir’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan rivayet o ki; bazı beybi face partililere bıyık, sakal bırakmaları yönünde tavsiyede bulunmuş.

Kabul edelim; Ülke siyasi tarihinde bıyık-sakal ile siyaset ilişkisinin hatırı sayılır geçmişi söz konusu.

Terlemeye başladıkları ilk günden burnumun altına kondurduğum bıyıklarımın, ayna ile yüzüm arasındaki samimiyette etkisini de göz önüne alırsam.

Bıyık iyidir derim.

O kongre sonrasında pek çok AK Partili’nin kah sakal, kah bıyığa sarıldığını, imajlarında ciddi değişikliklere imza attığına hep birlikte şahit olduk.

Yakıştı mı, yakışmadı mı sorusu sorulmadan hem de.

Bırakın başkalarının ne düşündüğünü, aynaya bile danışılmadan üstelik.

Sayın Erdoğan’ın tavsiyesi kişilere imaj açısından çok şey katmış olabilir!

Ancak keramet sadece bıyıkta mı?

Öyle olsa idi.

Siyasi arenada 5 yıldır ön planda yer almayan, Burhan Sakallı’nın adı büyükşehir belediye başkan adaylığında geçmez, aksine bıyıklılardan biri tutulur ve büyükşehir belediye başkan adaylığı koltuğuna oturtulurdu.

Demek ki; imaj çok şey olsa bile, kişilerin ne yaptığı, ne ettiği bıyıktan daha kıymetli.

Hasılı, kimse bıyığına güvenip koltuğum garanti demesin.

*****

Sakallı’nın adaylığı ile ilgili sokak nabzı

“AK Parti en doğru adayı buldu” diyenler tartı da ağır basıyor. Uzlaşmacı kişiliğinden dem vurarak, AK Parti içindeki parçalanmışlığa derman olarak görenler Sakallı’nın adaylığının AK Parti için biçilmiş kaftan olarak görüyor.

Bir kesim ise, uzun süredir siyasi arenada olmaması nedeniyle kuşkuya gark olmuş. Ancak “Burhan Sakalı değilse kim?” sorusu sorulduğunda büyük bir sessizliğe gömülüyorlar. Sakallı en ideal aday olarak AK parti vitrininde yer aldı anlayacağınız. Ancak iddialı bir aday olabilmesi için teşkilatın desteğine ciddi anlamda muhtaç.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.