FESİH BİNGÖL “KUTUPLAŞMADAN ÜLKE ZARAR GÖRÜR”

Saadet Partisi haftalık olağan basın toplantısında açıklamalarda bulunan İl Başkanı Fesih Bingöl, “savaşa değil seçime gidiyoruz” diyerek, kutuplaşma ve gerilimden ülkenin zarar göreceğinin altını çizdi.

FESİH BİNGÖL “KUTUPLAŞMADAN ÜLKE ZARAR GÖRÜR”
25 Kasım 2018 Pazar 13:33

Parti İl binasında basın mnensuplarına değerlendirmelerde bulunan Bingöl, sözlerine dünya çocuk gününü hatırlatarak başladı.Alkol ve uyuşturucu kullanımının ilk okul sıralarına kadar indiğini belirten Bingöl, 700’den fazla  annenin hapishanede yaşamakta olduğunu hatırlattı. Öğretmenler günü ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Bingöl, “Öğretmenlerimizin aldığı maaş ne yazık ki, verdiği emeği hiçbir şekilde karşılamıyor. Atananmayan öğretmenler, KHK’lı öğretmenler ise yürek parçalayan bir başka sorunumuzdur. Siyaset kurumu olarak bizlere düşen görev öğretmenlerimizi sened e bir gün hatırlamak değil. Öğretmenlerimizin bu ulvi görevine uygun şartları hazırlamaktır” dedi.

“İktidar parayı betona gömüyor”

Ulaştırma ve alt yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın “Kanal istanbul projesi kapsamında 10 yeni köprü yapılacak” sözlerini hatırlatan Bingöl, sayın bakan yaptığı açıklamada; “Mevcut yapıların Kanal İstanbul Projesi’ne uygun deplasmanının yapılması ile ilgili ihalelere 2019’un başında başlamayı düşünüyoruz. Kanal İstanbul inşaatının 2020’ye kalmaması lazım” diyor. Zannederiz ki, ülkemizin aciliyetli problemini dile getirdi. Biz ne yazıkki iktidarı parayı betona ve toprağa gömme sevdasını anlıyamıyoruz. Bu projenin Türkiye’ye getirisi, götürüsü iyi hesaplanmalıdır. Fizibilite raporları kamuoyuna açıklanmalıdır. Bizim endişemiz ülkenin içinde bulunduğu ekonomik girdabın daha da derinleşmesidir” dedi.

Kutuplaşma en büyük tehlike

Seçim yaklaşırken siyasi kutuplaşmaya da dikkat çeken Fesih Bingöl,  MHP’nin Şanlıurfa Siverek belediye başkan adayı Fatih Mehmet Bucak’ın, “İlçe içinde bir tane başka parti arabası görürsem şimdiden kendilerine mezar kazmaya başlasınlar” sözlerini hatırlatarak, “ Kutuplaşmadan ve gerilimden ülke ciddi zararlar görür. Milletin tercihini sandık belirler. Tehdit ve baskılar değil. Bu talihsiz açıklama ile ilgili hem ilgili parti, hemde devletimizin üzerine düşeni yapması elzemdir” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.